Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Nem sikerülhet minden úgy, ahogyan elképzeltük – a most következő képek gyönyörűen érzékeltetik ezt a tényt. Bemutatunk néhány nem kicsit félresikerült ételt, amit mindezek után fel is tálaltak.
Így jár az, aki spórol a lekvárral. A cukros máz olyan rosszul sikerült, hogy gyakorlatilag az egész lefolyt a tortáról. Ezt a hibát végül is sikerült kiküszöbölni, viszont attól még a torta nem lett szebb. De a gazdája még így sem adta fel: ha máshogy nem megy, akkor eltakarja a hibás részeket és a repedéseket. Bár lehet, hogy jobb ötlet lett volna inkább tejszínhabot használni – kivéve, ha a még az is szétfolyik. Akkor már tényleg nagy találékonyság kell ahhoz, hogy ne kelljen kidobni az egészet a kukába és ez végül is a torta készítőjében meg volt. Íme, a végeredmény!
A palacsintát egyszerű elkészíteni. Bár az tény, hogy kell egy kis türelem hozzá és nem lehet közben kapkodni, mert rossz esetben a palacsinta a plafonon végzi. Itt viszont még ennél is bizarrabb dolog történt. De a vicc az, hogy az étel még így se lett ehetetlen.
Ha valaki úgy gondolja, hogy valami különlegeset szeretne fogyasztani reggelire, akkor először is igyon meg egy kávét, vagy egy teát, amitől egy kicsit felébred. Második lépésként pedig ne felejtse ki a palacsintából a tojást és a szódabikarbónát! Bár így is meg lehet enni, még ha nem is a legszebb látványt nyújtja az elkészült finomság. A tészta így elég nyúlósra sikerült, de ha nem felejtettük ki az epret, akkor legalább az ad neki ízt.
Most őszintén, nektek mi jut eszetekbe erről a látványról? Bár attól még a torta lehet, hogy a világ legfinomabb tortája, csak egy kicsit rossz a marketingje. A torta kívül-belül csokis és csokimáz borítja, ami elég érdekesen sikerült. Valószínű, hasonlóan akart kinézni, mint az isler, csak a végeredmény kicsit más lett. Mint ahogy láthatjuk, itt a csokimázzal vannak gondok. Túl folyósra sikerült, ezért olyan vastagon kenték rá, amennyire csak tudták, hátha úgy ki fog nézni valahogy, de sajnos ez nem jött össze. Sőt, egész más sült ki ebből a tortából, mint amit valaha el tudtak volna képzelni.
Így első látásra ki gondolná, hogy ez egy répatorta? Sőt, hogy ez egyáltalán egy torta? Viszont hiába sikerült ez a sütemény olyanra, amilyen, a házigazda úgy gondolta, hogy megeszi, amit kifőzött és még ízlett is neki!
Itt eredetileg réteges tortát akartak sütni, viszont túl kicsi edényt választottak hozzá, ami csak akkor tűnt fel, amikor már kivették a sütőből. A következő látvány tárult a szemük elé: a tészta túlcsordult, viszont a torta a közepén lesüllyedt. Így az étvágygerjesztő külsőnek lőttek. Viszont ha ez nem elég, még túl is sózták, ami azt jelenti, hogy egy teáskanálnyi só helyett egy evőkanálnyit kapott. Kár, hogy a sót nem lehet utólag kivenni az ételből. De csodák csodájára még így is meg tudták enni, méghozzá krémsajttal.
Itt is hasonló a hiba, mint a répatortánál: nem megfelelő az edény mérete és a torta közepe lesüllyed. Viszont itt legalább el lehet játszani ugyanazt, mint a gyerekkorunkból ismert menzás tejbegríznél, ahol a tejbegrízre egy csipetnyi cukros kakaót kaptunk: szépen összekeverjük az egészet és elfelejtjük, hogy ez valamikor egy tortának készült. Bár lehet, így se fog szebben mutatni, sőt. De az íze az biztos, hogy nem lehet rossz!