Jön az eper szezon, az interneten pedig egyre több ínycsiklandó fotót látni szebbnél szebb epres tortákról. Ha azt gondolod, ezeket csak profi háziasszonyok tudják elkészíteni, hát tévedsz! Most mutatunk egy egyszerű, ám annál finomabb receptet, melyet Te is könnyedén elkészíthetsz!
Lapozz a részletekért! :)
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál natúr joghurt
- 2 tojás
- ½ bögre tej
- 1 bögre cukor
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- másfél bögre liszt
- másfél teáskanál sütőpor
- 1 csomag eper (körülbelül két bögre)
- Melegítsd elő a sütőt 350 fokra. A vajat, joghurtot, tejet, vaníliás és sima cukrot keverd össze egy tálban, majd add hozzá a tojásokat.
- Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd keverd hozzá a többi összetevőhöz.
- Öntsd az egészet a tepsibe.
- Vágd félbe az epreket, majd a sima részével felfelé oszlasd el a tésztán, úgy, hogy pont kilátszódjanak. Minél több van, annál finomabb lesz!
- Az előmelegített sütőben süsd 10 percig, majd még 50 percig 325 fokon. Perszer közben nem árt szurkálni és figyelni, milyen gyorsan pirosodik, hiszen a sütők nagyon különbözőek.
- Tálald egy kis tejszínhabbal! Jó étvágyat hozzá! :)