Te is imádod a lángost? De eddig csak a sarki falatozóban kaptad meg? Azt gondolod nehéz elkészíteni otthon? Ezt a bögrés lángost nagyon egyszerű és nem lehet elrontani!
A lángost nem csak mi magyarok, de még a külföldiek is előszeretettel fogyasztják, ha ide látogatnak. Nem véletlen, hiszen isteni! Viszont rengeteg háziasszony fél elkészíteni otthon ezt, mert azt gondolja, hogy elrontja majd a tésztáját és nem lesz olyan puha, de mégis ropogós :) Ezzel a bögrés lángos recepttel nekik sem kell majd aggódniuk, hiszen ezt nem lehet elrontani.A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
1,5 bögre liszt,
0,5 kiskanál cukor,
0,5 bögre tej,
5 g élesztő,
0,5 kiskanál só,
Olaj a sütéshez
Lapozz a következő oldalra a bögrés lángos elkészítéséhez!
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a burgonyát majd főzzük meg sós vízben, ha megfőtt törjük össze, hogy püré állaga legyen, hagyjuk kihűlni. Az élesztőt tegyük bele meleg cukros tejbe és hagyjuk 5-10 percet állni ameddig felfut.
A kihűlt burgonyához adjuk hozzá az átszitált lisztet majd a felfuttatott élesztőt, dolgozzuk össze és dagasszuk pár percig, majd takarjuk le egy konyhakendővel, hagyjuk meleg helyen egy órán keresztül kelni.
Miután megkelt, tépjünk kisebb darabokat a tésztából és olajos kézzel formázzunk belőle lángosokat.
Az olajat forrósítsuk fel a serpenyőben és süssük ki a lángosokat. Ha kisültek dörzsöljük be az egyik oldalukat fokhagymával, kenjük le tejföllel a tetejére reszeljünk sajtot. Jó étvágyat!