Az alpesi síparadicsomok kedvenc itala otthonodban is elérhető! A testet felmelegíti, de egyben fel is frissíti, hiszen koffeint is tartalmaz. Ha már unod a forralt bort, vagy csak megkóstolnál valami mást, próbáld ki ezt a különlegességet mindenképp!
Bár a Bombardino készítése és kínálása alapvetően Olaszországban, a síparadicsomokban jellemző, jellegzetes ízvilága miatt hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Idén télen a Városligeti Műjégpálya mellett nyíló Hüttében is kínálják például, ahol a hangulat is tökéletes az elfogyasztásához – mert bár az ital a síeléshez kötődik, a korcsolyázók nagy kedvence is lett pillanatok alatt!
Ha mégis úgy döntenél, hogy otthon kóstolnád meg a Bombardino-t, itt egy recept!
Bombardino recept – egyszerű és nagyszerű, alkoholos és koffeines forró ital
A Bombardino elkészítésénél a lényeg a 3-as egység. Az alapanyagok ugyanis a következőek: kávé, tojáslikőr és (hagyományosan) rum, de gyakran készítik konyakból vagy whiskey-ből is.
Az elkészítése pedig végtelenül egyszerű: 1-1-1 arányban keverjük össze a három hozzávalót, melegítjük és tejszínhabbal kínáljuk! Ízlés szerint a tejszínhabra kerülhet fahéj vagy más dekoráció is.
Mindenképp próbáld ki, szuper recept! J