Nyáron semmi sem vetekszik egy frissen sült gyümölcsfánk ízével és illatával, különösen akkor, ha az a fánk a kertünkben vagy az udvarunkban található gyümölcsfákból készül. Ez a gyümölcsfánk recept, amelyet most megosztok veletek, nem csak könnyű elkészíteni, hanem igazi nyári élményt nyújt, amikor minden cseppjét élvezzük a meleg napoknak. Így hát, hajtsunk fejest ebbe a csábító gyümölcsös fánk kalandba, és fedezzük fel, hogyan varázsolhatunk otthonunkban egy ilyen mennyei nyári édességet!
Fogyasszunk gyümölcsfánkot nyáron Borbás Marcsitól
Nyáron sok gyümölcs érik meg, és ezek friss, ízletes állapotban elérhetők. Ha egy gyümölcsfánkot nyáron fogyasztasz, akkor nagy valószínűséggel az abban található gyümölcsök frissek és érett állapotban vannak, így az ízük kiváló lehet. A gyümölcsök tele vannak vitaminokkal és rostokkal, amelyek jót tesznek az egészségnek. Nyáron a testünknek több folyadékra és tápanyagra van szüksége a meleg miatt, és a gyümölcsfánk gyümölcstartalma segíthet a test hidratálásában és a szükséges tápanyagok biztosításában. Ehhez hoztuk most el nektek Borbás Marcsi méltán híres nyári gyümölcsfánk receptjét, próbáljátok ki ti is!
Borbás Marcsi nyári gyümölcsfánk recept
Hozzávalók:
• 2 tojás
• 2 ek cukor
• 1 csésze tej
• 2 csésze liszt
• ízlés szerint reszelt citromhéj
• 1 rúd vanília
• 1/2 csomag sütőpor
• alma, eper, őszibarack, sárgabarack
• olaj vagy zsír a sütéshez
A tojásokat szétválasztjuk. A két sárgáját kikeverjük a cukorral és a tejjel, hogy egynemű legyen. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és a reszelt citromhéjjal elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük a masszát. A tojások fehérjéből habot verünk, és óvatos mozdulatokkal a lisztes keverékbe forgatjuk. Ilyen módon a piskótához hasonló tésztát kell kapnunk.
Az almákat meghámozzuk, és kb. 1 centi vastagságú szelekre vagy cikkelyekre vágjuk. Az epreket félbevágjuk, a barackokat is cikkekre szabdaljuk. A feldarabolt gyümölcsöket a masszába forgatjuk úgy, hogy az vastagon bevonja őket. Evőkanálnyi adagokat veszünk ki belőle olyan módon, hogy a tészta körbevegye a gyümölcsöt. Bőséges, nem túl forró zsiradékban sütjük ki a fánkhoz hasonlóan őket. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl pirosra, hiszen akkor a legfinomabb, ha a gyümölcs körül kicsit folyékony marad a tészta. Forrón, porcukorral megszórva tálaljuk.