notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Gyümölcsfánk recept Borbás Marcsitól: A nyár legfinomabb édességének a receptjét hoztuk most el: Borbás Marcsi híres nyári gyümölcsfánk receptje mindenki kedvence lesz egy perc alatt, készítsétek el!

hirdetes

Ez lesz a nyár slágere: Borbás Marcsi isteni gyümölcsfánk receptje

NA

Nyáron semmi sem vetekszik egy frissen sült gyümölcsfánk ízével és illatával, különösen akkor, ha az a fánk a kertünkben vagy az udvarunkban található gyümölcsfákból készül. Ez a gyümölcsfánk recept, amelyet most megosztok veletek, nem csak könnyű elkészíteni, hanem igazi nyári élményt nyújt, amikor minden cseppjét élvezzük a meleg napoknak. Így hát, hajtsunk fejest ebbe a csábító gyümölcsös fánk kalandba, és fedezzük fel, hogyan varázsolhatunk otthonunkban egy ilyen mennyei nyári édességet!

Borbás Marcsi sütemény

Fogyasszunk gyümölcsfánkot nyáron Borbás Marcsitól

Nyáron sok gyümölcs érik meg, és ezek friss, ízletes állapotban elérhetők. Ha egy gyümölcsfánkot nyáron fogyasztasz, akkor nagy valószínűséggel az abban található gyümölcsök frissek és érett állapotban vannak, így az ízük kiváló lehet. A gyümölcsök tele vannak vitaminokkal és rostokkal, amelyek jót tesznek az egészségnek. Nyáron a testünknek több folyadékra és tápanyagra van szüksége a meleg miatt, és a gyümölcsfánk gyümölcstartalma segíthet a test hidratálásában és a szükséges tápanyagok biztosításában. Ehhez hoztuk most el nektek Borbás Marcsi méltán híres nyári gyümölcsfánk receptjét, próbáljátok ki ti is!

Borbás Marcsi nyári gyümölcsfánk recept

hirdetes

Hozzávalók:


•    2 tojás
•    2 ek cukor
•    1 csésze tej
•    2 csésze liszt
•    ízlés szerint reszelt citromhéj
•    1 rúd vanília
•    1/2 csomag sütőpor
•    alma, eper, őszibarack, sárgabarack
•    olaj vagy zsír a sütéshez


hirdetes
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A két sárgáját kikeverjük a cukorral és a tejjel, hogy egynemű legyen. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és a reszelt citromhéjjal elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük a masszát. A tojások fehérjéből habot verünk, és óvatos mozdulatokkal a lisztes keverékbe forgatjuk. Ilyen módon a piskótához hasonló tésztát kell kapnunk.
Az almákat meghámozzuk, és kb. 1 centi vastagságú szelekre vagy cikkelyekre vágjuk. Az epreket félbevágjuk, a barackokat is cikkekre szabdaljuk. A feldarabolt gyümölcsöket a masszába forgatjuk úgy, hogy az vastagon bevonja őket. Evőkanálnyi adagokat veszünk ki belőle olyan módon, hogy a tészta körbevegye a gyümölcsöt. Bőséges, nem túl forró zsiradékban sütjük ki a fánkhoz hasonlóan őket. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl pirosra, hiszen akkor a legfinomabb, ha a gyümölcs körül kicsit folyékony marad a tészta. Forrón, porcukorral megszórva tálaljuk.


Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Függöny

Függöny nélkül üres a lakás… Van, aki ennek a híve. Az biztos, hogy egy jól... Tovább

Mézeskalács

A mézeskalács olyan sütemény, mely változatos alakjával és díszítésével... Tovább

Tovább a lexikonra