Szeretnél valami finomat a hétvégére, de nem akarsz túl zsírosat, nehezet enni? Ezért az isteni csirkemell tekercsért az egész család odalesz! Egyszerű, mégis nagyon finom!
Sokszor gondolkodom én is, hogy mi újat kellene főznöm a családnak a hétvégén, hiszen mindig vágynak az újdonságokra. Sokszor persze nem esik jól a túl zsíros és nehéz étel, de főként a gyerekek nem igazán szeretik ezeket. Ezért fontos (főleg egy édesanyának), hogy legyen mindig a tarsolyban egy-két ínycsiklandó, laktató, de mégsem túl nehéz étel, amit elkészíthet a család számára. Ezért hoztam el most nektek ezt a receptet, nagyon egyszerű elkészíteni, mégis fenséges íze van ennek a csirkemell tekercsnek. ;) Ha valami igazán finomra vágysz, ne hagyd ki ezt a receptet!
Hozzávalók:
1 db csirkemell,
6 szelet préselt sonka,
3-4 db tojás,
1 evőkanál méz,
1 dl fehérbor,
1 dl víz
só,
bors
A csirkemell tekercs elkészítéséhez lapozz egyet!
Elkészítés:
A tojásokat főzzük 10 percet, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk, ne legyen se túl vékony se túl vastag. A csirkemellet megmossuk majd megtörölgetjük egy kicsit ki is klopfolhatjuk majd elvágjuk hosszába. Ne vágjuk át teljesen, hogy tudjuk megtölteni. Befűszerezzük mind a két oldalát, majd rá rakjuk a préselt sonkát és a tojás szeleteket és feltekerjük. Próbáljuk meg szorosan feltekerni, majd kössük át egy cérnával.
Egy alumínium fóliát kenjünk meg olajjal és tegyük bele a feltekert csirkemellet, tegyük tepsibe és 180 fokon süssük 30 percet. Amikor letelt a sütési idő vegyük le a fóliát, kenjük meg a csirkemellet mézzel és locsoljuk meg borral meg egy kis vízzel és süssük ameddig megpirul. Időközben még locsoljuk meg a tepsibe csorgott szafttal. Amikor elkészült hagyjuk kihűlni majd vegyük le róla a cérnát amivel átkötöztük és szeleteljük. Paprikaszeletekkel, tormával díszítve tegyük az asztalra. Jó étvágyat!