Ez egy ínycsiklandó curry, amelyet fehérjében gazdag csicseriborsóból, csirkéből és spenótból készítenek.
Mikor először készítettem, mindenki nagyon szerette, egy héten belül újra el kellett készítenem ezt a curry-t. Jó dolog, hogy elég könnyen elkészíthető, és nagyon költségvetés-barát.
Hozzávalók:
- 2kg csirkemell nagyobb darabokra vágva
- 2 doboz csicseriborsó konzerv
- 3 marék friss spenót (baby spenót) durván apróra vágva
- 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
- 2-3 zöld chili (vagy jalapeno apróra vágva)
- 1 doboz kókusztejszín
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1/2 evőkanál reszelt fokhagyma
- 1 evőkanál köménypor
- 1 evőkanál currypor
- 1/2 evőkanál garam masala por
- 1 teáskanál kurkuma por
- 1 konzerv paradicsom apróra vágva
- 1 teáskanál mustármag
- 2 teáskanál köménymag
- 1/2 teáskanál görögszéna mag
- apró maroknyi bazsalikom levél (díszítéshez)
- 1 db fahéjrúd
- só és fekete bors ízlés szerint
- piros chili por ízlés szerint
- víz
- 3 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
- Melegítsd fel az olajat serpenyőben magas hőmérsékleten, és add hozzá a fahéjat és a görögszéna magokat. Pirítsuk 30 másodpercig. Ezután adjuk hozzá a csirkét, ízesítsük némi sóval és fekete borssal, majd süssük 3-4 percig.
- Ezután adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagymát, és pároljuk 1 percig. Majd adjuk hozzá a mustármagot és a köménymagot, és főzzük egy percig.
- Keverjük hozzá a hagymát, a paradicsomot és a zöld chili-t. Pároljuk 2-3 percig és egy kis sóval az ízesítsük. Majd fűszerezzük a köményporral, a garam masala porral, a kurkuma porral, a chili porral és a curry porral.
- Ezután adjuk hozzá a csicseriborsót, melyet előtte alaposan átöblítettünk. Vegyük le közepesre a hőmérsékletet, és adjuk hozzá a kókusztejszínt és némi vizet
- Kóstolgassuk meg és ízlés szerint fűszerezzük. Párold curryt közepes lángon 15-20 percig. Ezután adjuk hozzá a friss spenót serpenyőbe és összekeverjük. Főzzük még 2-3 percig, és tálaljuk rizzsel vagy bármilyen indiai naan kenyérrel.
Egészségedre!