Szeretsz sütni és szereted a különleges édességeket? Akkor ez a recept neked való! Isteni csokidarabkás keksztésztás muffin, amit az egész család imádni fog!
Hozzávalók:
- Másfél bögre liszt
- ¼ evőkanál szódabikarbóna
- ¼ evőkanál tengeri só
- ¼ bögre vaj
- ¼ bögre fehér cukor
- ½ bögre barna cukor
- 1 tojás
- 2 teáskanál vanília-kivonat
- 1 bögre apróra darabolt félédes csoki
- 520 gramm sárga sütemény vagy torta mix
- 1 1/3 bögre víz
- 1/3 bögre kanola olaj
- 3 tojás
Elkészítés:
- Öntsük össze a lisztet, szódabikarbónát és tengeri sót, majd tegyük őket félre. A vajat, fehér cukrot és a barna cukrot egy botmixerrel egy nagy edényben, amíg puha állagúvá nem válik. Adjuk hozzá a tojást és a vanília-kivonatot, és keverjük tovább, szintén ismét rajta. Most keverjük bele a korábban elkészített lisztes mixet is. Szórjuk bele a csokidarabkákat, majd keverjük el őket egyenletesen.
- A tésztából gyúrjunk teáskanál méretű gombócokat, helyezzük őket sütőpapírra és fagyasszuk őket keményre – ez nagyjából két órát vesz igénybe.
- 175 °C-ra melegítsük előre a sütőt és készítsünk elő egy 24 darabos (kevesebb is megteszi, legfeljebb több körben készülnek el a muffinok) muffinos sütőformát és helyezzük bele a papírokat.
- Egy nagyobb edényben verjünk fel 3 tojást, adjuk hozzá a sütemény mixet, vizet és a kanola olajat. Botmixerrel keverjük még nagyjából 2 percen át, közepes sebességen. Kanalazzuk át muffin papírokba úgy, hogy nagyjából 2/3-ig legyenek tele. A korábban lefagyasztott golyókból egyet-egyet helyezzük bele a feltöltött muffin papírokba.
- Az előmelegített sütőben kezdjük el sütni a muffinokat– akkor készültek el, ha egy, a sütis részbe (tehát nem a korábban lefagyasztott golyóba) szúrt fogpiszkálót tisztán ki tudunk húzni belőle. Hagyjuk lehűlni a tepsiben 10 percig, mielőtt kiszednénk őket – ez után hagyjuk őket addig hűlni, míg ehetővé nem válnak.