+ 2 legjobb karácsonyi recept
Észt boszorkánytál – Könnyed előétel
ELKÉSZÍTÉS:
Megfőzöm a burgonyát és margarinnal összekeverve krumplipürét készítek.A gombát margarnon párolom, sózom, borsozom. Akkor van kész ha elfő a leve. Vajjal kikent jénai tálba teszem a krumplipürét, rá a gombát, majd végül a reszelt sajtot. Sütőben aranysárgára sütöm. Rövid időn belül nagyon laktató, könnyű ételt varázsolhatunk az asztalra!
Kacsamell mandarinmártással – Legfinomabb főétel
ELKÉSZÍTÉS:
A kacsamellet a bőrös felén irdald be és ezután sózd meg. A húsos oldalán borsozd frissen őrőlt borssal. Hagyd egy éjszakát pihenni a hűtőben.
Másnap serpenyőben (fedővel!) a bőrös felén süsd 3 percig utána 5 percig a húsos felén. Ezt követően előmelegített sütőben, sütőtálba rakva, minimális vizet alá öntve fólia alatt bőrös felével felül, 20 percig tedd be sütni. Ha szereted ropogósan a bőrét, akkor néhány percig (2-3 perc ) hagyd bent a sütőben.
Ami kisült a serpenyőben kacsazsír, abban dinszteld meg a fokhagymát (2 gerezd) és öntsd fel eperborral (½ dl). Adj hozzá 1 ek. balzsamecetetés jöhetnek bele a mandaringerezdek (5 db mandarin). Párold míg a madndarin megduzzad, majd egy kevés csilit őrölj rá forgasd össze 1 ek mustrárral.