notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Karantén recept: Íme az áfonyás sajttorta diétás változata

hirdetes

Diétás áfonyás sajttorta sütéssel és anélkül

Bartók Vivien, NA

Megszavaztátok, így hát elhoztam az egészséges áfonyás sajttorta receptjét! Ráadásul nem is egyet, ugyanis a sütés nélküli változatát is leírom, ha esetleg gyorsan szeretnétek elkészíteni. Garantáltan nagy lesz a sikere!

Készítsd el az egészséges, áfonyás sajttorta receptjét!

Íme a diétás sajttorta receptje (sütéssel):

Hozzávalók:

Kekszes alaphoz:

-200 g gluténmentes vajas keksz (Én Gullon márkát használtam.)

-70 g margarin

Krémhez:

-100 g szilárd állagú (nem folyékony) édesítőszer

-4 darab közepes méretű (M méretű) tojás

-vanília aroma

-1 kis doboz laktózmentes tejföl (150 ml)

-400 g laktózmentes mascarpone (Én a Szarvasi márkát használtam.)

-ízlés szerint egy kis citromhéjat is reszelhetünk bele (Én szinte minden krémbe szoktam tenni, sokat dob rajta!)

Elkészítés menete:

  1. A kekszet és a margarint darálóban összedolgozzuk. Ha nincs ehhez megfelelő eszközöd, akkor használj gluténmentes darált kekszet, majd kézzel dolgozd össze a margarinnal.
  1. A kapott masszát egy torta/sütemény formába nyomkodjuk (az aljára és a peremére is, kb 1 cm vastagon). De előtte mindenképpen vajazd ki az általad használt torta/sütemény formát.
  1. Amíg a krémet elkészítjük, kapcsold be a sütőt 160 fokra, hogy kicsit előmelegedjen.
  2. hirdetes
  1. Egy tálban kikeverjük a sajttorta krémjének hozzávalóit, majd ráöntjük a kekszes alapra.
  1. 160 fokos sütőben 45 percig sütjük, aztán megszórjuk áfonyával és még 5 percig sütjük.
  1. Várd meg amíg kihűl, majd utána próbáld meg kivenni a torta/sütemény formából.

Készítsd el a diétás áfonyás sajttortát!

Sütés nélkül is elkészíthetjük, a következő recept alapján:

Hozzávalók:

Kekszes alaphoz:

-200 g gluténmentes vajas keksz

-70 g vaj

Krémhez:

-25 dkg laktózmentes mascarpone

-fél citrom reszelt héja

-édesítő ízlés szerint (körülbelül 30 g)

-4 dl cukormentes habtejszín (Én általában a Hulala márkát használom.)

-15 g por alapú zselatin

Elkészítés lépései:

  1. A kekszet és a margarint darálóban összedolgozzuk. Ha nincs ehhez megfelelő eszközöd, akkor használj gluténmentes darált kekszet, majd kézzel dolgozd össze a margarinnal.
  1. A kapott masszát egy torta/sütemény formába nyomkodjuk (az aljára és a peremére is, kb 1 cm vastagon). De előtte mindenképpen vajazd ki az általad használt torta/sütemény formát.
  2. hirdetes
  1. A mascarponet egy tálban elkeverjük a citromhéjával és az édesítőszerrel.
  1. A zselatint fél deci forró vízben elkeverjük és hozzáadjuk a mascarpone-s masszához, még mielőtt besűrűsödik.
  1. A tejszínt kemény habbá verjük és szintén a krémhez keverjük óvatosan.
  1. Ráöntjük a kekszes alapra és ízlés szerint áfonyával ízesítjük.
  1. Hűtőbe tesszük dermedni körülbelül 2-3 órára. Én általában egy éjszakát hagyom, hogy összeérjenek az ízek.

Garantáltan imádni fogja az egész család! Jó étvágyat kívánok hozzá! #maradjotthonfozzmagadnak

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Hőmérséklet

A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó.... Tovább

Hóember

Hóembert már lehet készíteni akár zokniból (elkészítését itt találod), akár műanyag... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Kiegészítők Konyha Színes ötletek