notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Könnyű és finom piskótatekercs recept, egészségesen!

hirdetes

Kóstoltad már a diétás piskótatekercset? Itt az idő, hogy el is készítsd!

Bartók Vivien

Mivel a kialakult helyzet miatt mindenki jóval több időt tartózkodik otthon, úgy gondoltam, most leírom az egyik kedvenc diétás receptem, a piskótatekercset. Az ínycsiklandó piskótáról, mindenkinek a rengeteg kalória jut eszébe. Ennek az az oka, hogy még nem próbáltad ki ezt a receptet!

Pár egyszerű hozzávalóból ISTENI sütemény: Diétás piskótatekercs

Gondoltad volna, hogy diétásan is elkészítheted jóval kevesebb kalóriatartalommal?

Ha követed ezt a szuper receptet az eredmény nem marad el. Mivel a recept teljesegészében diabetikus, így cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják. Egy családi ebéd utáni desszertnek kitűnő választás, emellett olcsó és hihetetlenül egyszerű az elkészítése.

Íme a diétás piskótatekercs receptje:

Elkészítési idő: nagyjából 30-35 perc
Sütési hőfok: 180°C
Elkészítési nehézség: egyszerű, kezdő

Hozzávalók /körülbelül 4 adaghoz/:

- 5 db M-es méretű tojás
- 20 dkg zabliszt (kb. 10 púpozott evőkanál)
- 15 dkg nyírfacukor (kb. 7-8 púpozott evőkanál)
- 10 gramm sütőpor (kb. 1-1,5 púpozott kávéskanál)
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Lekvár ízlés szerint (cukormentes/ diabetikus)
- 5 evőkanál víz
- 1 csipetnyi só

A végén ízlés szerint nádporcukorral meg is szórhatod!

Szükséges eszközök:

hirdetes

- 2 db keverőtál
- kézi habverő vagy robotgép
- 30x40-es tepsi
- konyharuha a feltekeréshez

Elkészítése:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A száraz alapanyagokat összekeverjük: a sütőport, a szódabikarbónát, a nyírfacukrot és a zablisztet.

2. A tojásokat kettéválasztjuk: a sárgáját a száraz alapanyagokhoz ütjük, a fehérjét pedig külön tálba.

3. A száraz alapanyagokat elkeverjük a tojássárgájával addig, míg csomómentes nem lesz. Egy sűrű masszát kell, hogy kapjunk.

4. A tojásfehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan egy kanál segítségével jó alaposan összedolgozzuk az előzőleg már összeállított sűrű masszával. Így egy az előzőre hasonló, de annál lágyabb masszát kapunk.

5. A 30x40-es tepsit sütőpapírral béleljük ki, majd beleöntjük a masszát. Az előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük. Közben villával ellenőrizhetjük a piskóta állapotát.

hirdetes

6. Ha elkészült a piskóta, egy asztalra terített tiszta konyharuhára tesszük és még melegen feltekerjük. Hagyjuk kicsit hűlni.

TIPP: Érdemes kicsit megspriccelni hideg vízzel a piskótát, hogy rugalmasabb legyen.

 

7. Ha kihűlt széttekerjük, megkenjük lekvárral, majd újra összetekerjük. Ezzel el is készült a diétás piskótatekercsünk. 

Jó étvágyat hozzá mindenkinek! Aki kevésbé vágyik a diétás verzióra, hasonlóképp elkészítheti az egészségesebb hozzávalók standard megfelelőivel. Én mind a kettő változatot elkészítettem, a képen jól látható a különbség külsőre. Szeretem mind a kettő változatot, de az egészségesebb verziót nyugodtabb szívvel eszem.

 

#maradjotthonfozzmagadnak
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Akácfa oszlop

Kérgezett vagy szíjácsmart akácfa oszlop? Az első sokunk számára ismerősen cseng,... Tovább

Utazás

Bár az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Kiegészítők Konyha Színes ötletek