Hatalmas sajttorta rajongó vagyok, de sajnos az eredeti változat nem túl alakbarát. Emiatt született meg az alábbi sült túrótorta recept, mely tökéletesen hozza a sajttorták ízvilágát és még hozzáadott cukrot sem tartalmaz. Könnyen elkészíthető, érdemes egy éjszakát hűtőben pihentetni, hogy teljesen megszilárduljon és különböző cukormentes lekvárokkal, szószokkal tálalhatjuk.
Hozzávalók a diétás túrótortához:
Tészta:
- 15 dkg darált Gullon cukormentes keksz
- 12,5 dkg vaj/kókuszzsír
- 5 dkg porrá őrölt eritrit
- csipet só
Krém:
- 50 dkg túró
- 4 dl tej
- 2tk folyékony édesítő
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 350 g görög joghurt
- 3 db kisebb tojás
- 1 fél vaníliarúd kikapart belseje vagy 1kk vanília esszencia
- fél citrom reszelt héja
A diétás túrótorta elkészítése:
- A tésztához a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
- Közben a krém hozzávalóit egy tálban botmixerrrel összekeverjük.
- A sütőt 180-190 fokra melegítjük, ne légkeverésre, csak sima alsó-felső sütésre állítsuk.
- A tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott kapcsos formába (22-24 cm) rakjuk úgy, hogy az oldalát is fedje körbe a tészta, szurkáljuk meg villával.
- A tésztát picit elősütjük(kb 5 perc), majd beleöntjük a híg krémet, és visszatesszük a sütőbe kb. 1 órára.
- Amikor megsül, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.
- Különböző lekvárokkal, öntetekkel, friss gyümölcsökkel tálaljuk.