Nincs kedved sütni, de valami finomságot azért csak megennél? Készítsd el a finom Túró rudi tortát, vagy szeletet cukormentes változatban, Szitás Barbi receptje alapján! Amióta Barbi megírta ezt a szuper változatot, csak így csinálom, a család nagy kedvence lett. Próbáld ki Te is!
Túró rudi torta recept cukormentesen, sütés nélkül
Hozzávalók:
Én egy 18 cm-es tortaformát használtam hozzá, ugyanis egy szülinapra készítettem el, de süteményként is elkészíthető egy nagyobb tálban vagy tepsiben.
Kekszes réteghez:
- 1 csomag kakaós cukormentes keksz (én a Detki márkát használom)
- 50 g vaj (lehet picit több kell, a lényeg, hogy a kakaós keksz összeálljon)
Túrós réteghez:
- 250 g zsírszegény túró
- 150 ml habtejszín
- 1 csomag expressz zselatin fix (20 grammnak felel meg)
- 1 darab citrom reszelt héja
- 2 evőkanál édesítő (ízlés szerint)
Gyümölcsös réteg:
Ez a réteg elhagyható, de nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, a túró réteggel együtt pedig isteni finom.
- 250 g fagyasztott gyümölcs (ízlés szerint bármilyen gyümölcs tökéletes hozzá)
- őrölt zselatin
Csoki réteghez:
- 100 g diabetikus csoki (tej- vagy étcsoki ízlés szerint)
- 50 ml habtejszín
A kekszes alap elkészítése:
A kekszet ledaráltam aprítógépben, majd a vajat felolvasztottam. Az olvasztott vajat végül a kekszhez csurgattam, összekevertem és egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára nyomkodtam. Ezután hűtőbe tettem, míg a túró krémet bekevertem.
Túrókrém elkészítése:
Ha gyümölcs réteg nélkül készíted:
A túrót egy villa segítségével összetörtem, bele reszeltem a citromhéjat és az édesítőt is hozzáadtam. A habtejszínt egy külön tálba habbá vertem, majd hozzáadagoltam a zselatin fix port. Miután ez elkészült, óvatosan a túróhoz adtam és elkevertem. A hűtőből a tortaformát elővettem és a kekszalapon elegyengettem a túrós krémet, majd újra visszatettem a hűtőbe.
Ha gyümölcs réteggel együtt készíted:
Ha a gyümölcs réteges verziót készítem, egy kicsit hosszabb a folyamat, hiszen akkor a túrós réteget két felé kell osztani. A gyümölcsöt egy edényben főzöm 2-3 percig, hogy összeessen. Majd egy szűrőn átnyomtam, így a magokat kiszűrtem belőle. Ezután hagytam picit kihűlni.
A zselatint elkeverjük a langyos gyümölcspépben és alacsony lángon addig melegítjük újra, míg teljesen feloldódik benne. Vegyük le a tűzről, majd hűtsük újra langyosra. A túróréteg felét, eközben a kekszes alapra simítottam, majd a gyümölcszselét ráöntöttem.
Ezután betettem a hűtőbe, megvártam míg a zselé megköt. Amikor megkötött, a túró másik felét is rákanalaztam.
Csoki réteg elkészítése:
Végül utoljára a csokiréteget készítettem el. A csokit egy hőálló edénybe tördeltem, a habtejszínt pedig feltettem forralni. Amikor felforrt, az egészet a csokira öntöttem, majd egy percig hagytam állni. Egy perc elteltével elkevertem egy habverő segítségével, így szuper krémes állagot kaptam. Újra elővettem a tortaformát, és az egészet a túrós réteg tetejére csurgattam.