Most, hogy sokan az időnk túlnyomó részét – vagy egészét – otthon töltjük, egyre csodásabb finomságok születnek a konyháinkban. Nem is csoda, sütni-főzni jó, kikapcsol, segít előrántani a kreatív éned, a végeredményről meg ne is beszéljünk. Nem kell feltétlenül plusz kilókkal kivonulnunk a karanténból, hiszen a diétás, egészséges ételek is lehetnek finomak!
Ami diétás, az már nem is finom
Folyamatosan keresem a diétás és egészséges, ugyanakkor finom recepteket, hiszen én is egyre többet sütök-főzök, de plusz kilókat nem nagyon szeretnénk magunkra szedni. Hidd el, én is szigorúan ítélem meg a diétás ételeket, de ez a diétás császármorzsa recept átment a teszten! Nagyon finom, egy igazi retró finomság minimális változtatással a receptben, aminek köszönhetően mégsem olyan magas a szénhidráttartalma. Az otthon készült diétás ételekről azt tapasztalom, hogy az ízük sokkal inkább hasonlít az eredeti, hagyományos ételek ízéhez szemben a boltokban előre csomagolt, megvásárolható diétás, cukormentes, szénhidrátcsökkentett péksüteményekkel és termékekkel. Éppen ezért arra bíztatlak téged is, hogy diéta alatt se mondj le kedvenc hagyományos ételeidről, csak alakítsd át őket diétádnak és ízlésednek megfelelően egyel egészségesebb, fogyókűrásabb változatra!
Retró finomság egy diétásabb változatban, gyermekkorunk kedvence: a császármorzsa
Imádom anyukám császármorzsáját nagymamám baracklekvárjával, egyszerűen verhetetlen, de anyukám szerint ez a császármorzsa nagyon közel áll az övéhez, sőt! Neki a zebpehely ropogóssága miatt különösen ízlett, és hát be kell vallanom, nekem is. A recept nagyon egyszerű és gyors – bár a császármorzsa önmagában is -, ezt csak azért emelem ki, mert sokan a diétásabb, egészségesebb változatokat a szuper bonyolult receptekkel azonosítják, hibásan!
A diétás császármorzsa hozzávalói:
- 2 bögre apró szemű zabpehely
- 2 bögre zabpehelyliszt
- 2 bögre tej
- 1 bögre víz (vagy 3 bögre tej)
- fél tk só
- cukrot helyettesítő édesítőszer, eritrit ízlés szerint
- 3 db tojás
- 1 kupak vanília aroma
- fél citrom reszelt héja
- kevés olaj
A bögrés császármorzsa elkészítése:
Egyszerűen keverd össze a hozzávalókat, és a kevés olajon süsd meg. Sütés közben keverd meg pár percenként, hogy kisebb darabokra szétessen. Én személy szerint a nagyobb darabokat szeretem, ezért én így is szoktam hagyni, de ez ízlés kérdése. Cukormentes gyümölcszósszal, lekvárral, csokoládé szósszal, vagy bármivel fogyaszthatod, amit megkívánsz! Jó étvágyat hozzá!