A jó idő megérkeztével már mindenki próbál a melegebb időjáráshoz illő ételeket készíteni – és mi lenne ilyenkor jobb, mint egy nagyon finom, egyszerű, gyors leves, melyet zöldségekből készítünk? Mostani cikkemben összegyűjtöttem Nektek 3 receptet, melyet idén Nektek is érdemes lesz kipróbálni, ismerd meg őket mostani cikkünkből!
Tejfölös tavaszi leves
Hozzávalók (8 adag)
- 2 db nagyobb vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 25 dkg bacon
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 15 dkg zöldborsó
- 1 db karalábé
- só ízlés szerint
- 2 db leveskocka
- 2 evőkanál majoranna
- 3 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál finomliszt
Vágjuk, kockázzuk apróra a hagymát, illetve a zöldségeket. Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, majd nagyjából 5 perc után adjuk hozzá a bacont, és együtt pároljuk őket puhára.
Öntsük hozzá a zöldségeket, sóval ízesítsük. Adjunk hozzá nagyjából 1 dl vizet, s pároljuk puhára a zöldségeket.
Amikor már félpuhára párolódtak öntsünk hozzájuk kb. 2 l vizet, és dobjuk bele a leveskockákat. Szórjuk meg majorannával, és főzzük őket puhára.
A tejföllel közben keverjük csomómentesre a lisztet és a petrezselymet. 1 – 2 merőkanálnyi levest merjünk hozzá, es keverjük ki őket jól. Ezután a keverékünket öntsük a leveses fazékba. és gyorsan keverjük el benne, majd hagyjuk, hogy forrjon egy kicsit.
Melegen tálaljuk.
Ehhez a leveshez sajtgaluskát is készíthetsz, így még finomabb lesz az ételed.
Sajtgaluska elkészítése
Hozzávalók:
- 2 szelet kenyér
- 1 dl tej
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 dkg sajt
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanál finomliszt
- só, szerecsendió ízlés szerint
A tejet forrón a kenyérre öntjük, majd állni hagyjuk.
A hagymát finomra vágjuk majd a vajon megpároljuk.
A beáztatott kenyeret kicsavarjuk, majd összekeverjük a már kihűlt hagymával, lereszelt sajttal, tojással és a fűszerekkel. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy egy keményebb galuskatésztát kapjunk.
Ezt a forró levesbe szaggatjuk, majd ezután tálaljuk.