notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezeket érdemes a melegebb időszakban elékszítened egy könnyű edébnek - 3 szuper leves receptje

hirdetes

Szuperegyszerű levesek, amennyiben egy könnyű ebédre vágysz

TK, NA

A jó idő megérkeztével már mindenki próbál a melegebb időjáráshoz illő ételeket készíteni – és mi lenne ilyenkor jobb, mint egy nagyon finom, egyszerű, gyors leves, melyet zöldségekből készítünk? Mostani cikkemben összegyűjtöttem Nektek 3 receptet, melyet idén Nektek is érdemes lesz kipróbálni, ismerd meg őket mostani cikkünkből!

Leves

Tejfölös tavaszi leves


Hozzávalók (8 adag)


-    2 db nagyobb vöröshagyma
-    1 evőkanál olívaolaj
-    25 dkg bacon
-    4 db sárgarépa
-    2 db fehérrépa
-    15 dkg zöldborsó
-    1 db karalábé
-    só ízlés szerint
-    2 db leveskocka
-    2 evőkanál majoranna
-    3 evőkanál tejföl
-    3 evőkanál finomliszt


Vágjuk, kockázzuk apróra a hagymát, illetve a zöldségeket. Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, majd nagyjából 5 perc után adjuk hozzá a bacont, és együtt pároljuk őket puhára.


Öntsük hozzá a zöldségeket, sóval ízesítsük. Adjunk hozzá nagyjából 1 dl vizet, s pároljuk puhára a zöldségeket.

hirdetes


Amikor már félpuhára párolódtak öntsünk hozzájuk kb. 2 l vizet, és dobjuk bele a leveskockákat. Szórjuk meg majorannával, és főzzük őket puhára.


A tejföllel közben keverjük csomómentesre a lisztet és a petrezselymet. 1 – 2 merőkanálnyi levest merjünk hozzá, es keverjük ki őket jól. Ezután a keverékünket öntsük a leveses fazékba. és gyorsan keverjük el benne, majd hagyjuk, hogy forrjon egy kicsit.


Melegen tálaljuk.


Ehhez a leveshez sajtgaluskát is készíthetsz, így még finomabb lesz az ételed.


Sajtgaluska elkészítése


Hozzávalók:


-    2 szelet kenyér
-    1 dl tej
-    1 közepes fej vöröshagyma
-    5 dkg sajt
-    2 dkg vaj

hirdetes
-    1 db tojás
-    2 evőkanál finomliszt
-    só, szerecsendió ízlés szerint


A tejet forrón a kenyérre öntjük, majd állni hagyjuk. 


A hagymát finomra vágjuk majd a vajon megpároljuk.


A beáztatott kenyeret kicsavarjuk, majd összekeverjük a már kihűlt hagymával, lereszelt sajttal, tojással és a fűszerekkel. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy egy keményebb galuskatésztát kapjunk. 


Ezt a forró levesbe szaggatjuk, majd ezután tálaljuk.

 

 

 

Amennyiben másik két receptünk is érdekel, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kerti dekoráció

Minden olyan dekoráció, mellyel növeljük kertünk fényét, szépítjük udvarunkat. Ezek... Tovább

Akác kültéri burkolat

Az akác kültéri burkolat az egyik legjobb választás, ha teraszod vagy kerted szeretnéd fával... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Főzés Recept