notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Isteni házi karamellszósz karácsonyra!

hirdetes

Ehető ajándék karácsonyra: kávés-étcsokoládés és banános karamellszósz

NA

Az ehető ajándékoknak nincsen párja, hiszen szívünket-lelkünket beletesszük az elkészítésébe, sokkal finomabb esz, mint a bolti változat és a szerencsés, aki kapja nagyon is értékelni fogja azt. Most mutatunk nektek egy csodás, karácsonyra is adható ehető ajándékötletet: csináljunk együtt házi kávés-étcsokoládés és banános változatú karamellszószt!

Bebepiskóta receptje karácsonyra

Hozzávalók

BANÁNOS karamell 


•    100 gramm banán püré (2 közepes, érett banán 
•    160 gramm kristálycukor 
•    70 gramm vaj 
•    60 gramm tejszín 
•    50 gramm fehércsokoládé


 KÁVÉS-étcsokoládés karamell 


•    170 gramm habtejszín 
•    70 gramm vaj 
•    20 gramm kávé 
•    30 gramm étcsokoládé 
•    150 gramm (barna) cukor 
•    1 tk glükóz szirup (elhagyható)


Kisebb befőttesüvegek, amiket megtöltesz velük.


Elkészítés

Banános karamell

Első lépésben a banánokat leturmixoljuk, és a tejszínnel együtt egy kis lábasba tesszük, amit elkezdünk melegíteni a tűzhelyen, egy másik lábasban pedig a kristálycukrot kezdjük el olvasztani. Ha felforrt a banános keverék, ki is kapcsolhatjuk alatta a tüzet. A cukor lényege pedig, hogy jól felolvadjon, szép, bársonyos állaga legyen és semmiképpen ne égjen oda, borostyán színűnek kell lennie. Ha úgy néz ki, mint a videóban, akkor adjuk hozzá a banános keveréket. Miután egyneművé vált a masszánk, mehet hozzá a vaj és kb. 2 percig tovább főzzük. Levesszük a tűzról, hagyjuk picit hűlni, majd mehet hozzá a fehércsoki. Botmixerrel átdolgozzuk, majd mehet is a krémünk egy szép kis üvegbe.

hirdetes

Kávés-étcsokoládés karamell

Hasonlóan dolgozunk, mint az előzőnél. A barna cukrot kis lábasban elkezdjük olvasztani, míg egy másikban a tejszínt a kávészemekkel együtt forrósítjuk. Mikor a barnacukor teljesen megolvad, akkor mehet hozzá a glükóz, természetesen, ez a lépés elhagyható, krémesebbé varázsolja csak a szószunkat. A cukorra mehet a kávés tejszín, egy szűrőn keresztül, hisz a kávészemekre már nincs szükségünk. Miután egyneművé vált a szósz, mehet hozzá a vaj, majd 2-3 percig főzzük. Miután a tűzről levettük, belerakjuk az étcsokoládét. Botmixerrel ezen is átmegyünk, és készen is vagyunk.

hirdetes

Másnap lesznek tökéletes állagúak, a kis üvegeket bárhogy dekorálhatjuk, címkézzük fel őket, és adjuk ajándékba. Sütibe, fagyira, kávéba bátran használható. 

Forrás: Bebepiskóta
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában