Ha valaki nem szereti a túl édes süteményeket, akkor ez telitalálat lesz! Az eredeti, sütéssel készült elefántkönnycsepp recepthez lisztre és tojásra is szükség lenne, de mi ezt egy szuper kekszes piskótával könnyedén pótoljuk! Készen állsz a sütésre? Mutatom a receptet hozzá!
Elefántkönnycsepp recept SÜTÉS NÉLKÜL
Mire lesz szükséged a sütés nélküli elefántkönnycsepp receptjéhez?
Az elefántkönnycsepp sütés nélküli változatához körülbelül 20 percre van szükséged, majd 2-3 órát kell várnod a fogyasztásig, hogy tökéletesen összeálljon.
Hozzávalók a könnyű kekszes piskótához:
- 250 gramm vajas keksz
- 250 gramm vaj
- 4 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
Hozzávalók az isteni krémhez:
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1 csomag vanília ízű pudingpor (40 gramm)
- 100 gramm vaj
- 320 ml tej (Én laktózmentes tejet használtam, hogy kicsit édesebb legyen.)
- 3 darab banán
A tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé (körülbelül 120-150 gramm)
- kókuszreszelék
Elefántkönnycsepp piskótájának elkészítése:
A vajas kekszet daráló vagy turmixgép segítségével apró darabokra, liszt állagúra összetörjük, körülbelül 4-5 darabot kivéve, ugyanis arra a végén lesz szükségünk.
Hozzákeverjük a darált kekszhez a kakaóport és a reszelt citromhéjat. A vajat megolvasztjuk, majd eldolgozzuk a száraz alapanyagokkal.
Egy őzgerincformát veszünk elő, amit folpackkal bélelünk vagy esetleg kivajazunk, lisztezünk. Beleöntjük a kekszes piskótánk alapját úgy, hogy középen egy kis mélyedést hagyunk a banánnak. Végül hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet hozzá.
Elefántkönnycsepp krémjének elkészítése:
Elkészítjük a vaníliás pudingot folyamatos kevergetés mellett. Ha elkészült leszűrjük, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a vanília aromát és az olvasztott vajat.
TIPP: Én a pudingport hideg tejben szoktam elkeverni, hogy ne legyen csomós.
A krém felét a kihűlt piskótára öntjük, középen elhelyezzük a banánokat, majd a krém másik felét ráöntjük a banánokra. A krémet befedjük a meghagyott kekszekkel, majd hűtőbe helyezzük, amíg megolvasztjuk az étcsokoládét.
TIPP: Én az étcsokihoz is szoktam tenni egy teáskanálnyi citromhéjat, sokkal finomabb lesz!
Az olvasztott étcsokoládét kihűtjük, majd az őzgerincformából kiborított elefántkönnycsepp süteményre öntjük.