notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Omlós puha piskóta és isteni krém: Elefántkönnycsepp recept SÜTÉS NÉLKÜL

hirdetes

Isteni elefántkönnycsepp recept SÜTÉS NÉLKÜL

Bartók Vivien, NA

Ha valaki nem szereti a túl édes süteményeket, akkor ez telitalálat lesz! Az eredeti, sütéssel készült elefántkönnycsepp recepthez lisztre és tojásra is szükség lenne, de mi ezt egy szuper kekszes piskótával könnyedén pótoljuk! Készen állsz a sütésre? Mutatom a receptet hozzá!

Egyszerű és nagyszerű finomság: Elefántkönnycsepp recept sütés nélkül

Elefántkönnycsepp recept SÜTÉS NÉLKÜL

Mire lesz szükséged a sütés nélküli elefántkönnycsepp receptjéhez?

Az elefántkönnycsepp sütés nélküli változatához körülbelül 20 percre van szükséged, majd 2-3 órát kell várnod a fogyasztásig, hogy tökéletesen összeálljon.

Hozzávalók a könnyű kekszes piskótához:

  • 250 gramm vajas keksz
  • 250 gramm vaj
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj

Hozzávalók az isteni krémhez:

  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor (40 gramm)
  • 100 gramm vaj
  • 320 ml tej (Én laktózmentes tejet használtam, hogy kicsit édesebb legyen.)
  • 3 darab banán

A tetejére:

  • 1 tábla étcsokoládé (körülbelül 120-150 gramm)
  • kókuszreszelék

Elefántkönnycsepp piskótájának elkészítése:

hirdetes

A vajas kekszet daráló vagy turmixgép segítségével apró darabokra, liszt állagúra összetörjük, körülbelül 4-5 darabot kivéve, ugyanis arra a végén lesz szükségünk.

Hozzákeverjük a darált kekszhez a kakaóport és a reszelt citromhéjat. A vajat megolvasztjuk, majd eldolgozzuk a száraz alapanyagokkal.

Egy őzgerincformát veszünk elő, amit folpackkal bélelünk vagy esetleg kivajazunk, lisztezünk. Beleöntjük a kekszes piskótánk alapját úgy, hogy középen egy kis mélyedést hagyunk a banánnak. Végül hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet hozzá.

Elefántkönnycsepp krémjének elkészítése:

Elkészítjük a vaníliás pudingot folyamatos kevergetés mellett. Ha elkészült leszűrjük, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a vanília aromát és az olvasztott vajat.

hirdetes

TIPP: Én a pudingport hideg tejben szoktam elkeverni, hogy ne legyen csomós.

A krém felét a kihűlt piskótára öntjük, középen elhelyezzük a banánokat, majd a krém másik felét ráöntjük a banánokra. A krémet befedjük a meghagyott kekszekkel, majd hűtőbe helyezzük, amíg megolvasztjuk az étcsokoládét.

TIPP: Én az étcsokihoz is szoktam tenni egy teáskanálnyi citromhéjat, sokkal finomabb lesz!

Az olvasztott étcsokoládét kihűtjük, majd az őzgerincformából kiborított elefántkönnycsepp süteményre öntjük.

Hűtőbe tesszük 2-3 órára és már fogyaszthatjuk is!

Ezt az isteni receptet imádni fogja az egész család!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Lépcső

Rengeteg háznál megtalálhatók ma is a régen nagyon általános, beton lépcsők. Annak idején... Tovább

Budoár

Női szoba, pihenés és öltözködés számára. Választékos ízléssel rendezik be, és a ház... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Desszert Háztartás Konyha Recept Sütés Színes ötletek