Emlékeztek azokra az ételekre, amiket csak a menzáról szerettünk meg? Ilyen például a tarhonyás hús! Ezt tuti, hogy az iskolai menzán lehet a legjobb ízűen enni! Megszereztük a menzás tarhonyás hús receptet!
Emlékszel arra, hogy milyen volt az a nap, amikor az iskolai menzán a menzás ételek közül pont a kedvencedet készítették? Sokszor nagyobb örömet okozott jól lakni a mnezán, mint ötöst kapni a legnehezebb tantárgyból vagy a legszigorúbb tanárnál. Nagy valószínűséggel neked is van olyan kedvenc ételed, amit a menzán szerettél enni a legjobban. A legtöbbször nem a nagyüzemi menzás ételekkel szeretünk igazán jól lakni, de itt is van kivétel. Néhány ételből pont a menzásat szertetjük a legjobban és ilyen a tarhonyás hús is! Utána jártunk, hogy mitől olyan finom a tarhonyás hús a menzán és megszereztük a menzás tarhonyás hús receptet! Próbáld ki te is, hogy felidézhesd a régi ízek örömét!
Hozzávalók:
- 1 kg pulykacombfilé
- 3 kápia paprika
- 3 bögre tarhonya
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk pirospaprika
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk és nagyjából 3 cm-es kockára vágjuk.A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát.Rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, pirospaprikával, aláöntjük a bort, és fedő alatt a hús puhulásáig pároljuk. Az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.Egy másik edényben a maradék zsíron megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel, sózzuk, és fedő alatt lassú tűzön megfőzzük. Néha megkavarjuk.Amikor elkészült a tarhonya és a hús, összeöntjük őket. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, elkeverjük, és savanyúsággal tálaljuk.
A következő oldalon két videót is találtok, ínycsiklandó tarhonyás hús receptekkel. Melyik szerinted a jobb? Lapozz kérlek!