notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Epres-balzsamos pizza- igazi különlegesség, ami elsőre furcsán hangzik, de mennyei- különleges pizza recept

hirdetes

Epres-balzsamos pizza- igazi különlegesség, ami elsőre furcsán hangzik, de mennyei!

VN

Amikor az ember pizzára gondol, akkor általában húst, hagymát, paprikát, tojást, gombát, és hasonló, gyakori feltéteket képzel el rá (attól függően persze, hogy fogyaszt-e húst, vagy sem). De belegondoltál már, hogy milyen lehet eperrel elkészíteni ezeket a kerek, tésztás finomságokat?

Epres-balzsamos pizza recept

Az epernek, akárcsak a paradicsomnak, jót tesznek a sütési hőmérsékletek, az extra feltétek pedig remekül kiegészítik az így kapott édes ízvilágot.

Az itt bemutatott pizzát pofonegyszerű elkészíteni, és még a tésztát sem muszáj saját magad megcsinálnod hozzá (előre elkészített tésztaalapot is használhatsz). Egy kis bazsalikom, mozzarella és balzsamecet, és már is kész az ínycsiklandó húsmentes pizza!

Hozzávalók:

•    450 g teljes kiőrlésű búzából készült, előre elkészített pizzatészta
•    1,5 bögre reszelt mozzarella
•    140 g kecskesajt
•    1,5 bögre eper, belső rész és levelek nélkül, fél centi vastag karikákra szeletelve
•    1 evőkanál friss bazsalikom, hosszú szalagokra vágva

hirdetes
•    egy kis feketebors
•    0,5 bögre balzsamecet 2 evőkanál mézzel összekeverve

Elkészítés:

1.    Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.
2.    Nyújtsd ki a pizzatésztát egy nagyjából 30-35 cm-es átmérőjű pizzává egy belisztezett felületen.
3.    Szórd be a pizzát a mozzarellával, nagy darab kecskesajtokkal, és persze az eperkarikákkal.
4.    Helyezd a pizzát egy enyhén beolajozott sütőpapírra, és helyezd a sütőbe. Süsd 35-40 percig, vagy amíg a sajt buborékozni nem kezd, a pizza széle pedig meg nem keményedik.
5.    Amíg a pizza sül, öntsd össze egy kis lábasban a balzsamecetet és a mézet. Kezdd el melegíteni a keveréket lassú tűzön, amíg térfogata a felére nem csökken (ez nagyjából 10-15 percet vesz majd igénybe). Tedd félre a lábast.

hirdetes
6.    Miután a pizza megsült, szórd meg egy kis bazsalikommal és feketeborssal.
7.    A balzsamoldattal becsíkozott szeletekként tálald.

Megjegyzések

Sok extra balzsamoldatod lesz, amit salátaöntetekhez, joghurtokhoz, fagylalthoz és sok egyéb ételhez is felhasználhatsz.
A pizza 175°C-nál melegebben is süthető (ez a hőmérséklet átlag alatti a pizzákhoz), de persze minél nagyobb hőmérsékleteket használsz, annál könnyebb odaégetni a pizzát is. Ha gyorsabban szeretnéd megsütni pizzádat, gyakran ellenőrizgesd!
Kecskesajt helyett még több mozzarellát, vagy feta sajtot is használhatsz.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Festék

A festékeket az építőiparban, a gépjárműgyártásban, az ipar számos... Tovább

Szürrealizmus

A szürrealizmus a két világháború közötti időszak egyik legjelentősebb művészeti... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Háztartás Recept Színes ötletek