A legfinomabb süteményeket is felülmúlja ez az isteni krémes desszert! Az epres mascarpone nem túl édes, nem gej és kellemesen hűsít a tavaszi, illetve nyári melegben. garantálom, hogy a kedvenced lesz!
Sziasztok! Hamarosan itt az eper szezon, és most is, mint minden évben elkészítem, mert isteni finomság az Epres Mascarpone krém és nagyon könnyű. Azon felül nagyon mutatós (nekem a pohár is eper mintájú). A kiinduló arányok ezek, én ennek minimum a duplájával készítem! Gyorsan elfogy így is, úgyhogy ne spóroljatok az alapanyagokkal, bánjatok velük bátran! :)
Epres mascarpone hozzávalói
25 dkg mascarpone,
5 dkg fehércsokoládé,
2-2,5 dl tejszín,
10 dkg porcukor,
40 dkg eper.
Epres mascarpone elkészítése:
A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk.
A mascarponét kikeverjük 5 dkg porcukorral és hozzáadjuk a fehércsokit és a felvert tejszínhabot.
Az eper felét összeturmixoljuk, (én villával nyomkodtam) 5 dkg porcukorral.
Pohárba rétegezzük az epret, krémet és az eperöntetet.
Tegyük hűtőbe fogyasztás előtt!
Ez az epres finomság tavasszal vagy nyáron esik majd a legjobban, hisz nem egy gej ízű desszertről van szó, viszont kellemesen hűsít a nagy melegben is. Elkészíthető fagyasztott eperből is természetesen, viszont igazán finom a friss, földi eperrel lesz.
Honnan ered a mascarpone és pontosan micsoda ez?
A mascarpone szarvasmarha eredetű tejszínből préselés nélkül készült, túró állagú, sótlan, nyers olasz friss sajt. Fehér színű, krémes, héjatlan. Általában nem önmagában, saját ízéért fogyasztják, hanem más, édes vagy sós, átütő ízű adalékokat hozzákeverve: desszertek alapanyaga – világszerte ismertté a Tiramisu tette (a linkre kattintva a valódi olasz tiramisu receptjét találod)–, vagy kék nemespenészes lágysajttal szendvicseken feltét. Zsírtartalma a szárazanyag 50-55%-a. Puha állaga miatt csak olyan műanyag pohárban hozható kereskedelmi forgalomba, mint a tejfel vagy a vajkrémek. Lombardiából származik, házilag télen fejt tejből készítették.
Elkészítette: Szilvia Takácsné Kardos