Mi a Frittata? Tulajdonképpen egy olasz tojáslepény, amit könnyű elkészíteni, mennyei az íze, nagyon laktató és, ha megkóstolod, többé nem akarsz majd mást enni, csak Frittata-t! Így készítheted el házilag!
Eredetileg zöldségekkel és sajttal készül ez a tradícionális olasz étel, de mára rengeteg verzióját ismerhetjük már. Ha elkészíted egyszer-kétszer a lent látható recept alapján ezt az alap Frittatat, akkor későbbiekben biztosan te is továbbfejleszted (mint mindenki) majd és kitalálod a te, saját Frittatádat! :)
A Frittata elkészítése nagyon egyszerű, viszont van 2 alapszabály, amit feltétlen be kell tartani:
Az egyik, hogy bármilyen zöldséget is adsz hozzá, az sose legyen vizes, illetve olyan nem jó választás, ami túl sok levet enged, mint például a paradicsom. A Frittata lényege, hogy sűrű, tésztás állagú legyen, ne pedig híg lé.
A másik, hogy ha használsz hozzá bármilyen tejterméket, akkor az csakis zsíros legyen. A sovány tejtermékkel szintén túl híg lehet az alap, amitől már nem lesz igazi a Frittatád! Az eredeti olasz tojáslepény zsíros és krémes!
A Frittatából reggeli, ebéd de vacsora is lehet! Gyorsan elkészül, és mennyei íze van. Nyáron hajlamosak vagyunk könnyebb, zöldségesebb ételeket fogyasztani. A melegben nem kívánjuk annyira a zsíros húsokat, inkább egy zöldséges, sok sajtos ételt, ami laktató, és mégis könnyű. Mutatunk most egy nagyon jó receptet!
Fritatta hozzávalók:
sajt,
tojás,
főtt krumpli,
hagyma.
Elkészítés:
Az adag attól függ, hogy ki mekkora serpenyőt szeretne megtölteni. A lényeg, hogy annyi tojást használjunk, hogy mind ellepje a felvágott burgonyát. Vágjuk kockára a főtt burgonyát, és a hagymát, és tegyük egy serpenyőbe.
Öntsünk rájuk egy kevés olajat, sózzuk, borsozzuk, és keverjük jól össze, majd kissé pirítsuk meg. Öntsünk az egésznek a tetejére 5-6 felvert tojást, majd mikor megsült, szórjuk meg egy jó adag reszelt sajttal, de tehetünk rá apróra vágott friss petrezselyemzöldet is.
Nézd meg a videóban hogyan készül ez az egyszerű, de isteni Frittata igazi olasz módra!
Forrás: tudasfaja.com