notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Sajnos a boltban kapható ételízesítők sem olyanok már, mint régen: tele vannak ízfokozókkal és mindenféle tartósítószerekkel, zöldséget azonban alig láttak. Ételízesítő nagyon sok ételbe kell, így ha nem szeretnéd mesterséges anyagokkal mérgezni magad...

hirdetes

Így készíts ételízesítőt házilag!

Király Réka

Sajnos a boltban kapható ételízesítők sem olyanok már, mint régen: tele vannak ízfokozókkal és mindenféle tartósítószerekkel, zöldséget azonban alig láttak. Ételízesítő nagyon sok ételbe kell, így ha nem szeretnéd mesterséges anyagokkal mérgezni magad, készítsd el inkább Te magad! Mutatjuk, hogyan:

Sajnos a boltban kapható ételízesítők sem olyanok már, mint régen: tele vannak ízfokozókkal és mindenféle tartósítószerekkel, zöldséget azonban alig láttak. Ételízesítő nagyon sok ételbe kell, így ha nem szeretnéd mesterséges anyagokkal mérgezni magad...

 

Lapozz a részletekért! :)

 

Sajnos a boltban kapható ételízesítők sem olyanok már, mint régen: tele vannak ízfokozókkal és mindenféle tartósítószerekkel, zöldséget azonban alig láttak. Ételízesítő nagyon sok ételbe kell, így ha nem szeretnéd mesterséges anyagokkal mérgezni magad...
Természetesen az egész ízlés kérdése, lehet változtatni az arányokon.
 

Hozzávalók:

 
hirdetes
- 10-12 db sárgarépa
- 10-12 db fehérrépa
- 3 db karalábé
- 3 db zeller
- 3 db paradicsom
- 4 db paprika 
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 dkg kelbimbó
- 30 dkg karfiol
- 30 dkg káposzta
- 2 csomag petrezselyem zöld
- 2 csomag zeller zöld
- konyhasó
 
Sajnos a boltban kapható ételízesítők sem olyanok már, mint régen: tele vannak ízfokozókkal és mindenféle tartósítószerekkel, zöldséget azonban alig láttak. Ételízesítő nagyon sok ételbe kell, így ha nem szeretnéd mesterséges anyagokkal mérgezni magad...Sajnos a boltban kapható ételízesítők sem olyanok már, mint régen: tele vannak ízfokozókkal és mindenféle tartósítószerekkel, zöldséget azonban alig láttak. Ételízesítő nagyon sok ételbe kell, így ha nem szeretnéd mesterséges anyagokkal mérgezni magad...
A paradicsomokat merítsd forró vízbe, majd hámozd meg őket. Ezután mindent vágj fel kisebb darabokra, hogy a turmixgépnek egyszerűbb dolga legyen. Apríts fel mindent, majd mérj le – ezután már csak sót kell hozzáadnod (5:1 arányban, azaz minden kiló őrleményhez 20 dkg só kell).
 
Ennyi hozzávalóból kb. 3 kilónyi ételízesítőt készíthetünk, amely akár fél évig is eltarthat. Tartósítószerre nincs szükség, ugyanis a só tartósít. Tárold befőttesüvegben!
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Párásító

Nagyon fontos, hogy a lakásunk levegője ne legyen túl száraz és túl párás se. A túl száraz... Tovább

Felújítás

A felújítás vagy renováció a létező építmények, régi bútorok, tárgyak megjavításának... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás