notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Próbáld ki a tökéletes házi készítésű zsemle receptet!

hirdetes

Ez a legegyszerűbb és legfinomabb házi készítésű zsemle recept

Bettina, NA

Te sem szereted annyira a boltban vásárolt pékárút? Próbáld ki magad a konyhában, és készítsd el ezt az egyszerű receptet. Ez a legfinomabb házi készítésű zsemle és ezután nem igazán szeretnél majd mást enni!

finom házi készítésű zsemle recept

Régen még a kemenzében sült meleg zsemlét, kiflit és kenyeret ették a családok, manapság a felgyorsult világban nem, hogy a kemencében, de az otthoni sütőnkben sem igazán próbálunk meg pékárut sütni. Egyszerűbb megoldás bemenni a boltba a nap végén és megvenni azt a pékárut, ami sokszor igazán nem is ízlik vagy nem is tudjuk, hogy milyen tartósító szerrel, ízfokozó szerrel vagy térfogatnövelős zerrel van tele. Ha szeretnéd ezeket a “titkos” felesleges és egészségtelen dolgokat száműzni az életedből akkor próbáld ki ezt a gyors és egyszerű házi készítésű zsemle receptet. Hidd el, hogy sokkal jobban fog esni és ha egyszer kipróbálod utána mást nem akarsz enni. 

hirdetes

5 lépésben fogom nektek leírni az elkészítés folyamatát, így már az elején megszeretném erősíteni bennetek, hogy mennyire egyszerű ezt elkészíteni! :) 

1, Melegítsd elő a sütődet 180 fokra. Tedd a túrót szűrűbe és hagyd, hogy jól lecsepegjen. 2-3 átmozgatással nyugodtan rá lehet segíteni. 

2, Tedd a lisztet egy tálba és ehhez add hozzá a sót, sütőport és a 2 ek fehér szezámmagot, majd keverd össze alaposan. Nyomkodd kissé szét villával a túrót és add hozzá a lisztes keverékedhez, majd a tejet és az olajat is. Ezt dogozd össze a kézi mixer gyúrószárával alaposan. 

3, Lisztezett felületen sodord hengerré és oszd el 16  egyforma részre. Kerekítsd mind a 16 darabot gömbölyűvé és helyezd egy sütőpapírral kébélelt tepsibe. 

hirdetes

4, A tojássárgáját keverd össze 2 ek tejjel és az összesnek a tetejét ezzel kend meg. Ezután szórd meg a tetejüket fehér és fekete szezámmaggal. 

5, Tedd 20 percre az előmelegített sütőbe és 20 perc alatt süsd aranybarnára. 

házi készítésű zsemle

Ilyen egyszerű lenne az egész! Remélem, hogy mindenkinek ízleni fog és elégedettek lesztek. Osszátok meg családtagjaitokkal, barátaitokkal, hogy mindenki ha nem is minden alkalommal, de legalább néha készítsen házi készítésű zsemlét! Jó étvágyat kívánok! :)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Mosódió

A mosódió a mosódiófa vagy szappanfa termése, melyet előszeretettel használnak mosás során.... Tovább

Húsvéti locsolkodás

Vízbevető, vízbehányó hétfőnek nevezték, ugyanis még ötven évvel ezelőtt is elterjedt... Tovább

Tovább a lexikonra