Ezt a fánkot akár édesen, akár sósan is elkészítheted, nagyon egyszerűen és gyorsan, hiszen dagasztani sem kell! Az egész világ imádja ezt a receptet!
Ha szeretnél valami finomat készíteni, de nem akarsz órákat a konyhában állni, akkor ez a recept neked is tetszeni fog. Ha meguntad már a hagyományos vacsorákat, készítsd el ezt az fánkot! Fogyaszthatod akár sajttal, akár fokhagyma öntettel, de mivel aránylag semleges ízű az alapmassza lekvárral is eheted. Ha sósan szeretnéd enni, akkor a cukormennyiség felét használd fel.
Hozzávalók:
500 ml joghurt
1 tojás
1,5 evőkanál cukor
⅓ teásknaál só
2,5 csésze liszt
0,5 teáskanál szódabikarbóna
olaj
Elkészítés:
1.Öntsd a szobahőmérsékletű joghurtot egy edénybe, add hozzá a tojást, a sót, és a cukrot.
2.Keverd hozzá a megszitált lisztet, és a szódabikarbónát. Ennél a receptnél fontos, hogy együtt keverd a masszához a lisztet és a szódabikarbónát.
3.Addig kavargasd, míg egy csomómentes masszát kapsz.
4.Hagyd szobahőmérsékleten állni egy fél órán keresztül. Ez idő alatt a joghurt reakcióba lép a szódabikarbónával.
5.Amikor azt látod, hogy kis buborékok képződnek a massza felszínén, akkor foghatsz neki a sütéshez.
6.Önts egy serpenyőbe egy kevés olajat, majd kanállal csorgass masszát bele. Egy kisebb, de vastagabb palacsintamasszát fogsz sütni. Mikor az egyik oldala szép barnásra pirult, akkor fordítsd meg.
Jó étvágyat kívánok!
Forrás: tudasfaja.com