notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Fantasztikus tojáshéj süti - RECEPT, amit ki kell próbálnod!

hirdetes

Fantasztikus tojáshéj süti

FO

A tojás héját elég sokféleképpen és kreatívan fel lehet használni. Húsvétkor festünk rá, készíthetünk belőle díszeket, van aki megpatkolja és még sorolhatnánk. De egészen eddig ilyen fergeteges dolgot még biztosan nem láttál belőle: süteményt is sütnek benne! Ismerd meg a receptet és készítsd el te is!

Fantasztikus tojáshéj süti - RECEPT

Szeretem a kreatív dolgokat, és rendszerint én is próbálok újszerűen alkalmazni dolgokat, vagy kicsit újra gondolni egyes eszközök használhatóságát, de erre a lehetőségre álmomban sem gondoltam volna! Amikor rátaláltam, kicsit hittem is meg nem is, hogy ez működhet, és a tojás árak mellett azért erősen gondolkodóba estem, hogy érdemes-e e kísérletezgetni. Aztán arra jutottam, hogy „egy életem, egy halálom”, essünk neki! A végeredmény elképesztő volt, mindenki a csodájára járt! Próbáld ki te is, nem fogsz csalódni! Mutatom, hogy kell.

Ebben az egészben a legjobb, hogy a tojásokon kívül túl sok minden nem is kell hozzá! Az egésznek annyi a lényege, hogy a héjak szépen egyben maradjanak. Ehhez kell némi türelem, és óvatosság, de egyáltalán nem lehetetlen. Ha valaki pedig rendszeresen fest tojásokat húsvétkor, akkor ezzel biztosan semmi gondja nem lesz!

Lépésről lépésre

1.    Első lépésként vegyünk elő annyi tojást, amennyi tojás alakú süteményt szeretnénk majd a végére tálalni. Ezeket alaposan mossuk meg, majd ahogy a tojásfestésnél lenni szokott, fúrjunk egy lukat a közepére. A tojások tartalmát ezen a lukon keresztül kéne egy tálba kifolyatni. Nekem sajnos nem sikerült mindegyiket csak úgy, hiánytalanul megoldani, ezért a vele szemközti oldalon is fúrtam egy apró lukat, és kifújtam ami még benne maradt. A kiürített tojáshéjakat tedd egy tojástartóba, amíg nem végzel mindegyikkel.

hirdetes

2.    Ezek utána tojások belsejét ki kell öblíteni. Ehhez a legegyszerűbb, ha annyi sós vízbe tesszük a héjakat, amennyi ellepi őket, és kicsit hagyjuk ázni benne azokat. Addig készítsük elő a következő fázist.

3.    Mivel a tojástartókat nem tehetjük a sütőbe, kelleni fog valami, amiben megállnak a héjak és nem törnek össze, ráadásul egyenletesen is sülnek majd. Erre a célra a legegyszerűbb, ha egy muffin sütőformát használunk. A lukakat béleljük ki alufóliával úgy, hogy a tojások megálljanak majd benne. Ehhez elég, ha az aljára hajtogatunk egy kis fészket, amiben stabilan állnak majd a tojglik.
 

Lapozz a többi tennivalóért!

Fantasztikus tojáshéj süti - RECEPT

4.    A sós vízben ázó héjakat óvatosan vegyük ki a vízből, finoman rázzuk le őket, és terítsük egy száraz rongyra. Egyesével kezdjük el kiolajozni a formáinkat, vagyis a tojáshéjakat. Ehhez mindegyik héj belsejébe a pici lukon keresztül öntsünk egy kevés olajat, jól forgassuk benne meg, majd a feleslegest öntsük ki.

5.    Most jön az egész lelke: a tészta elkészítése. A kifolyatott tojásokat most kell felhasználni. Mivel úgyis rengeteg tojást használtunk fel, így leginkább egy hagyományos piskóta tésztát érdemes elkészíteni. De én megpróbáltam egy kicsit sűrűbb, nehezebb tésztával is, amiben kevesebb tojás van (tejfölös piskóta tészta) és több cukor, és azzal is remekül működött. A maradék tojásból pedig rántott husi panír lett, így az ebédhez, és az utána lévő sütihez is hozzá járultam.

hirdetes

6.    Az elkészített tésztát töltsük habzsákba, vagy egy nejlon zacskóba, aminek a sarkán egy apró lukat vágunk. Az egész procedúrának kétség kívül ez a legnehezebb része, de kárpótolni fog a végeredmény, szóval itt még ne add fel! A tojáshéjakba a lukakon keresztül nagyon finoman kezdjük el belenyomni a tésztát, és töltsük meg őket. Akkor jó, ha kicsit elkezd kibuggyani a lukon a tészta. A megtöltött darabokat pakoljuk a sütő formába, majd az egészet tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe. Süssük addig őket, amíg a lukon ki nem bújuk a tészta, és az meg nem sül. Utána vegyük ki, és vágjuk le azt a pici felesleget, majd fejtsük le a tojáshéjat a piskótánkról. Az eredmény eszméletlenül jó lesz!

7.    Készíts csoki, vagy vanília öntetet, pudingot, vagy gyümölcs szószt mellé, és tálald stílusosan ezt a látványos és finom desszertet! Jó étvágyat!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában