notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Gyors és egyszerű recept: Íme a fekete-erdő tekercs receptje ISTENI krémmel töltve

hirdetes

Feltekertük a hagyományokat! - Íme a fekete-erdő tekercs receptje

Bartók Vivien
Fekete-erdő tekercs recept, avagy a Fekete-erdő torta újragondolva

Íme a Fekete-erdő tekercs receptjéhez szükséges hozzávalók listája!

Hozzávalók:

Körülbelül 4 adagnak megfelelő mennyiség, de én a dupláját szoktam általában elkészíteni, mert nagyon hamar elfogy az isteni ízének köszönhetően.

Piskótához:

  • 5 darab M-es méretű tojás
  • 100 gramm finomliszt (körülbelül 10 púpozott evőkanál)
  • 60 gramm cukrozatlan kakaópor
  • 100 gramm cukor
  • 5 gramm sütőpor (körülbelül 1 csapott kávéskanál)
  • 5 evőkanál víz
  • csipetnyi só

Krémhez:

  • 250 gramm mascarpone
  • 1 evőkanál rum aroma
  • 1 evőkanál reszelt citromhéja
  • 6-7 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 200 gramm habtejszín
  • magozott meggy

Tetejére:

  • csokoládé reszelék

Fekete-erdő tekercs piskótájának elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A tészta elkészítéséhez egy nagyobb tálban elkeverjük a száraz alapanyagok egy részét, azaz a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Robotgép segítségével egy másik tálban eldolgozzuk az 5 tojássárgáját a cukorral, míg sima, kicsit habos állagú nem lesz. Hozzákeverjük az 5 evőkanál vizet, majd a száraz alapanyagokkal eldolgozzuk.

hirdetes

A kettéválasztott tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a masszánkhoz.

Fekete-erdő tekercs recept puha piskótával

Körülbelül 30x40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Figyeld az időt, semmiképp ne hagyd bent tovább a sütőben!

Ha elkészült a piskóta, egy asztalra terített tiszta konyharuhára tesszük és még melegen feltekerjük. Hagyjuk kicsit hűlni.

TIPP: Érdemes kicsit megspriccelni hideg vízzel a piskótát, hogy rugalmasabb legyen.

 

A krém elkészítése:

Amíg a piskóta hűl, addig egészen egyszerűen a krém hozzávalóit kikeverjük. Ha nincs otthon rum aroma, akkor meggylevet is adhatsz hozzá helyette.

hirdetes

Ha kihűlt a piskóta, akkor megkenjük a belsejét a krémmel, szórunk a krémre magozott meggyet (nyomkodd ki rendesen), feltekerjük, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Tálalás:

Ízlés szerint megszórhatod a tetejét reszelt csokoládéval, a krémhez tehetsz meggylekvárt és a meggyet megforgathatod egy kis rumban, hogy még jobban hasonlítson az eredeti Fekete-erdő ízhez.

TIPP: Én meggy helyett már málnával is próbáltam és nagyon finom volt, tökéletesen passzolt a krémhez és a piskótához is. Ne félj kísérletezni!

 

Ha viszont kevésbé vagy édesszájú, akkor úgy ahogy van imádni fogod a receptet! Jó étvágyat kívánok hozzá!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Laminált

Fedő védőréteggel összeragasztott. Eredet [laminált < angol: laminate (réteges) <... Tovább

függöny

Függöny: lakástextilek csoportjába tartozó textília, melyet az ablakok, ajtók elé... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert DIY Háztartás Konyha Recept Sütés Színes ötletek