Íme a Fekete-erdő tekercs receptjéhez szükséges hozzávalók listája!
Hozzávalók:
Körülbelül 4 adagnak megfelelő mennyiség, de én a dupláját szoktam általában elkészíteni, mert nagyon hamar elfogy az isteni ízének köszönhetően.
Piskótához:
- 5 darab M-es méretű tojás
- 100 gramm finomliszt (körülbelül 10 púpozott evőkanál)
- 60 gramm cukrozatlan kakaópor
- 100 gramm cukor
- 5 gramm sütőpor (körülbelül 1 csapott kávéskanál)
- 5 evőkanál víz
- csipetnyi só
Krémhez:
- 250 gramm mascarpone
- 1 evőkanál rum aroma
- 1 evőkanál reszelt citromhéja
- 6-7 evőkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló
- 200 gramm habtejszín
- magozott meggy
Tetejére:
- csokoládé reszelék
Fekete-erdő tekercs piskótájának elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tészta elkészítéséhez egy nagyobb tálban elkeverjük a száraz alapanyagok egy részét, azaz a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Robotgép segítségével egy másik tálban eldolgozzuk az 5 tojássárgáját a cukorral, míg sima, kicsit habos állagú nem lesz. Hozzákeverjük az 5 evőkanál vizet, majd a száraz alapanyagokkal eldolgozzuk.
A kettéválasztott tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a masszánkhoz.
Körülbelül 30x40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Figyeld az időt, semmiképp ne hagyd bent tovább a sütőben!
Ha elkészült a piskóta, egy asztalra terített tiszta konyharuhára tesszük és még melegen feltekerjük. Hagyjuk kicsit hűlni.
TIPP: Érdemes kicsit megspriccelni hideg vízzel a piskótát, hogy rugalmasabb legyen.
A krém elkészítése:
Amíg a piskóta hűl, addig egészen egyszerűen a krém hozzávalóit kikeverjük. Ha nincs otthon rum aroma, akkor meggylevet is adhatsz hozzá helyette.
Ha kihűlt a piskóta, akkor megkenjük a belsejét a krémmel, szórunk a krémre magozott meggyet (nyomkodd ki rendesen), feltekerjük, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Tálalás:
Ízlés szerint megszórhatod a tetejét reszelt csokoládéval, a krémhez tehetsz meggylekvárt és a meggyet megforgathatod egy kis rumban, hogy még jobban hasonlítson az eredeti Fekete-erdő ízhez.