Azért szeretem a sütemény recepteket böngészni, mert nincs két egyforma. Apró változtatások, mégis hatalmas jelentősséggel bírnak! Ezúttal egy hagyományos receptet készítettem el, nem túl hagyományos módon, a fekete-erdő tortát! Az ízvilág méltó az elnevezésre, a tökéletes piskótáról nem is beszélve!
Fekete-erdő tekercs, a Fekete-erdő torta újra gondolt változata
Közeledik a nyár és a hűsítő, sütés nélküli finomságok kerülnek előtérbe a konyhában. Többek között ez az oka annak, hogy az utóbbi receptjeimhez (Elefántkönnycsepp receptje sütés nélkül, Homoktövis sajttorta receptje sütés nélkül, Csokis keksztekercs receptje sütés nélkül, Diétás áfonyás sajttorta recept sütés nélkül) nem volt szükség tojásra, lisztre és ezáltal sütőre sem.
A fekete-erdő tekercshez ugyan szükség lesz lisztre, tojásra és sütőre is a tökéletes piskótaalaphoz, mégis sokkal könnyebb és gyorsabb elkészíteni, mint egy tortát. Ráadásul könnyed tésztájának köszönhetően, a nyári hőségben is elképesztően jól fog esni!
Bár a piskótatekercs alapjáraton nagyon édes, a fekete-erdő tekercs csupán a könnyed tésztában és a kinézetében hasonlít rá. Az íze tökéletesen felidézi a Fekete-erdő torta jellegzetességeit.
Miért pont Fekete-erdő tekercs?
Ezúttal egy igazi klasszikus sütemény receptjét osztom meg veletek, teljesen új köntösben. Leginkább torta formájában találkozhatunk a Fekete-erdő ízvilágával, mely szinte minden cukrászdában és nagyobb áruházban is megtalálható. Ha valaki szereti a tejszínes alapú tortákat, akkor biztos vagyok benne, hogy a Fekete-erdő torta a kedvencei között szerepel.
Én sajnos nem tartozom az édesszájúak közé, illetve a tejszínes habos-babos tortákat sem preferálom, így jött a Fekete-erdő torta újragondolása is.
A Fekete-erdő torta eredete
Leginkább Németországban örvend nagy népszerűségnek a Fekete-erdő torta, már több mint 90 éve! Maga a torta elkészítése nem túl bonyolult, ugyanis kakaós piskótából készült tortaalapra, krémre és tejszínes habra lesz hozzá szükségünk, mely kezdő háziasszony számára is könnyű feladatnak ígérkezik. Természetesen a meggy és a reszelt csokoládé sem elhanyagolható az alapreceptből!
Az eredeti Fekete-erdő torta receptúra
Az eredeti receptben nem túl ízes, inkább tömény habból álló krém van, illetve meggybefőttből, a meggybefőtt levéből, porcukorból és vaníliás pudingporból készült töltelék szerepel. Én ezeket most kicsit átalakítottam, de egy percig se aggódj! A végeredmény minden kérdőjelet rendez benned a Fekete-erdő tekercs receptjével kapcsolatban!