A legtöbb hagyományos sütemény kivitelezhető egészségesebb,diétásabb verzióban is, így azoknak sem kell lemondani az édes élvezetekről, akik cukorbetegek vagy jobban oda kell figyelniük miket esznek alakjuk megőrzése érdekében. Nézzünk meg most egy örök klasszikust, a Rákóczi túróst, kicsit egészségesebben, kicsi fehérjével megturbózva és hozzáadott cukortól mentesen!
Hozzávalók:
Tészta:
- 250g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 50g eritrit
- 2 tojássárgája
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Töltelék:
- 500g túró
- 1 tojás
- 1 tojásfehérje
- 0,5 citrom reszelt héja
- 50g eritrit
- 50g vaniliás fehérjepor
Tetejére:
- cukormentes sárgabarack lekvár
- 4 tojásfehérje
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és egy kókuszzsírral megkent, lisztezett tepsibe tesszük. Villával szurkáljuk meg a tetejét és 180 fokon elősütjük kb. 10-15 percig.
- Közben a túróhoz a tojásfehérjét felverjük, minden hozzávalót összekeverünk, és legvégül a tojásfehérjét is hozzá adjuk a krémhez.
- A tésztát megkenjük baracklekvárral, ráhalmozzuk a túrót és visszatesszük a sütőbe és készre sütjük kb. 30-30 perc alatt.
- Felverjük kemény habbá a 4 tojásfehérjét és a kész sütire habzsákkal csíkosan felviszem a tojásfehérje habot és a baracklekvárt.
- Majd készre sütjük kb. 20-25 perc alatt alacsonyabb hőfokon.
Jó sütögetést!