Nyakunkon a tél, a hideg – ilyenkor mindenkinek jól esik valami, ami melegen tartja. A forró csoki egy klasszikus finomság az ilyen hűvös estékre, de nem kell ragaszkodnunk a klasszikus vonalhoz – dobd fel csokis italodat egyszerűen, és hívd meg barátaid is!
Bailey’s-es forró csoki mályvacukorral
Alapanyagok:
- ¼ bögre habtejszín
- 3 bögre tej
- jó minőségű fekete csokoládé
- ½ bögre Bailey’s
- mályvacukor
Így készítsd:
A tejet és a habtejszínt összekeverve melegítsd fel, majd ha már majdnem forr add hozzá az apróra tört csokoládét. Kevergesd és forrald, amíg a csoki teljesen el nem vegyül benne, majd vedd le a tűzről és öntsd hozzá a Bailey’s-t.
A mályvacukor különleges, kellemes ízt kölcsönöz a forró csokidnak, de természetesen kihagyható a receptből, ha nem szimpatikus. Ha még is beszerzel egyet, azt fogyaszthatod a forró csokiba dobálva a’la nature is, vagy meg is pörkölheted kicsit akár gáztűzhelyen, akár a forró csokiba dobva grillsütőben is.
Sós mogyorókrémes forró csoki különlegesség
Alapanyagok:
- ¼ bögre cukor
- ¼ bögre kakaó (nem a cukrozott fajta!)
- ¼ bögre víz
- 3 bögre tej
- 3-4 evőkanál mogyorókrém (nem, nem Nutella, ez a klasszikus mogyorókrém enyhén sós ízű, tömény mogyoróból van. Azért a Nutella rajongók se keseredjenek el, a további lapokon Nutellás receptről is írtam ;) )
- fekete csokoládé (ízlés szerint, én fél táblát aprítottam bele)
Így készítsd:
A cukrot és a kakaót keverd el csomómentesre a vízzel, majd öntsd hozzá a tejet és kezdd el melegíteni. Forrás előtt vedd le a tűzről, és keverd a masszához a mogyoróvajat, valamint a csokoládét, és hagyd, hogy összeolvadjanak az ízek. Ínyencebbek a végén még egy csipetnyi tengeri sót adhatnak hozzá, és a pirított mályvacukor itt is kiváló kiegészítőként szolgál.
Nutellás forró csoki
Alapanyagok:
- 2 bögre tej
- ¼ bögre habtejszín
- 3-4 evőkanál Nutella
- fekete csoki
- fahéj
- cukor
Így készítsd:
Melegítsd fel a tejet és a tejszínt, majd még forrás előtt vedd le a tűzről, és apríts bele néhány kocka fekete csokit, majd add hozzá a Nutellát. Ízlés szerint tehetsz még bele fahéjat, és ha sok csokival szereted egy kis cukor is jól jöhet.
Fahéjas forró csoki
Alapanyagok:
- 3 bögre tej
- ¼ bögre habtejszín
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- fél tábla fekete csoki
- fél tábla fehér csoki
Így készítsd:
A tejet és a tejszínt elvegyítve forrald, majd add hozzá a fahéjat, és a darabokra tört csokikat. Sűrű kevergetés mellett főzd készre. Tálaláshoz használj egész fahéjat a hangulat fokozásáért!
Fűszeres forró csoki kávéval
Alapanyagok
- 2 bögre tej
- 3-4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál instant kakaópor
- ½ evőkanál őrölt fahéj
- 1 pici csípős paprika por
- 1 pici só
Így készítsd:
Az összes alapanyagot öntsd egy edénybe, keverd el alaposan és forrald fel. A fűszerek mennyisége ízlés kérdése.