Nem csak időt és helyet takaríthatsz meg velük, de a főzési folyamat is sokkal gördülékenyebb és élvezhetőbb lesz! 10 praktikus főzési trükk, amit mindenkinek ismernie kell!
![10 praktikus főzési trükk, amiket mindenkinek ismernie kell Praktikus főzési trükkök, tippek!](/kep/730x400/2688081.jpg)
Muffin papír tartó befőttesüveg kupakból
Ne pazarold egy olyan muffin sütőformára a helyet konyhádban, amit csak évente pár alkalommal veszel elő. Mint kiderült, egy egyszerű, magasabb (mason jar stílusú) befőttesüveg kupak tökéletesen alkalmas a teli papír muffin formák megtartására a tálcán.
Adagoló folpackból
A cukormáz habzsákba töltése és abból kiadagolása nem kell, hogy piszkos munka legyen – ennek elkerüléséhez csupán egy kis flopackra lesz szükséged. Nincs más dolgod, mint a cukormázat a folpack lap közepére helyezned, összecsomagolnod azt, majd egy kis lyukat vágni valamelyik csükcskénél, és a díszítőcsővel ellátott habzsákba helyezni azt. Amikor kész vagy, egyszerűen csak húzd ki a folpackot a zsákból és dobd ki, majd öblítsd el a díszítőcsövet ahelyett, hogy a zsákot kellene elmosnod.
Csokifürtök zöldséghámozóval
Álmodoztál már valaha arról, hogy te is olyan ízléses, csinos csokoládéból készült díszekkel szépítsd desszertjeidet, mint amilyeneket a puccos éttermekben is látni lehet? Ez valójában egyszerűbb, mint hinnéd! Fogj egy egyszerű zöldséghámozót, és húzd végig egy szelet csokin – az eredmény egy elegáns és ízletes dísz tortáid és desszertjeid díszítéséhez.
Lapozz egyet további praktikus főzési trükkért!
![10 praktikus főzési trükk, amiket mindenkinek ismernie kell Praktikus főzési trükkök, tippek!](upload/newsimages/PyzRsGLaOiDKDrua.jpg)
A tojáshéj egyszerű eltávolítása
Nincs is bosszantóbb, mint amikor a tojás feltörése során apró héjdarabkák pottyannak a tálba. Próbáld ki ezt a módszert: mártsd egy tiszta ujjadat egy kis vízbe, majd érintsd meg vele a tojáshéjat, ami immáron könnyedén hozzátapad nedves ujjadhoz.
Házi készítésű tortahordó
Ha a torta az utolsó pillanatban fut be, és nincs semmi, amiben elszállíthatnád a partyba úgy, hogy ne tennéd tönkre, akkor itt egy gyors és egyszerű megoldás. Helyezd a tortát egy olyan tányérra, amin kényelmesen elfér, majd szúrj bele néhány hurkapálcát és takard le az egészet folpackkal. Amikor kész vagy tálalni a tortát, csak húzd ki a hurkapálcákat, és szúrj a helyükre néhány díszt vagy gyertyákat.
Szobahőmérsékletű vaj villámgyorsan
Amikor egy recept „szobahőmérsékletű” vajat ír elő, akkor nem kell órákat várnod, míg a lehűtött vaj felmelegszik. Óvatosan töltsd fel forró vízzel egy poharat (vigyázz, nehogy a forró víztől elpattanjon az üveg) és hagyd állni egy kicsit. Ez után öntsd ki a vizet, és helyezd a vajat a pohárba, majd az egészet fordítsd fejjel lefelé, hogy a forró levegő ne tűnjön el olyan hamar a pohárból. Néhány percen belül szobahőmérsékletű vajjal folytathatod a főzést.
Lapozz egyet további praktikus főzési trükkért!
![10 praktikus főzési trükk, amiket mindenkinek ismernie kell Praktikus főzési trükkök, tippek!](upload/newsimages/uLAqpcqclyQKlWzz.jpg)
Vizes palack, a tojássárgája elkülönítéséhez
A szívóerőnek köszönhetően a tojássárgájának és fehérjének elválasztása rendkívül egyszerű feladat. Egyszerűen moss el alaposan egy vizes (vagy bármilyen más üdítős) palackot, helyezd a száját a tojássárgája fölé és nyomd meg, majd engedd lazábbra a palack oldalát – ha jól csinálod, a tojássárgája fehérje nélkül felcsúszik az üvegbe. Ez csak egész sárgákkal működik, ezért a tojások feltörésénél vigyázz, hogy szét ne nyomd azokat.
Zseniális receptkönyv-tartó
Ha nincs hely konyhapultodon, ahová letehetnéd receptkönyvedet, akkor fogj egy egyszerű vállfát csipeszekkel és akaszd fel vele receptkönyvedet a konyhaszekrény gombjára. Nem csak helyet spórolhatsz meg így, de a receptkönyv is folyamatosan szemmagasságban lesz majd.
Lapozz egyet további praktikus főzési trükkért!
![10 praktikus főzési trükk, amiket mindenkinek ismernie kell Praktikus főzési trükkök, tippek!](upload/newsimages/dBtBoDfTwsRugIjn.jpg)
Sütemény tészta tortamixből
Tudtad, hogy egy adag tortamixből akár sütemény tésztát is keverhetsz magadnak? Nem kell hozzá más, mint két tojás, fél csésze növényolaj és persze egy csomag tortamix – ezek összekeverésével máris kész a sütemény tészta.
Házi készítésű porcukor
Ha legközelebb elfogy otthon a porcukor, nem muszáj máris az üzletbe rohanni. Helyette turmixolj össze egy evőkanál kukoricakeményítőt egy csésze kristálycukorral és máris kész a házilag gyártott porcukor, amit pontosan úgy használhatsz, mint az üzletben kapható változatot.