Fogadjunk, hogy eddig mindig csak édesen fogyasztottad a palacsintát! Pedig ha egyszer megkóstolod ezt a fűszeres palacsintát, akkor biztos, hogy a kedvenced lesz!
Az esetek nagy részében a palacsintát édesen fogyasztjuk, bár a hortobágyi húsos palacsintát sokan ismerik és szeretik, mégse csináljuk ezt gyakran otthon. Ezt a receptet garantálom, hogy az, aki az édes palacsintát szereti, és az is, aki a hortobágyit, imádni fogja! Olyan különleges ízélményt garantál, amitől leesik majd az állad. Akár reggelire, akár vacsorára, sőt még ebédre is megfelel.
Tölteléket is tehetsz bele, bármilyen fűszeres tokány jellegűt, eheted akár egy kis sajttal és friss zöldségekkel, de ha magában fogyasztod, úgy is megállja a helyét, hiszen már magában is nagyon finom! Ha egyszer megkóstolod, tuti, hogy a kedvenceddé válik majd! Következő oldalon nézd meg a hozzávalókat, majd az elkészítését!
Hozzávalók a fűszeres palacsintához:
- 200 gramm liszt,
- 300 ml víz,
- 150 gramm kemény sajt,
- 50 ml napraforgóolaj,
- 2 tojás,
- 1 teáskanál só,
- 1 teáskanál cukor,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 csokor petrezselyemzöld
- egyéb, ízlés szerint fűszerek
Lapozz egyet a fűszeres palacsinta elkészítéséhez!
A fűszeres palacsinta elkészítése:
A tojást, a sót és a cukrot keverjük simára egy habverő vagy mixer segítségével, majd adjuk hozzá a vizet. Egy külön edényben keverjük össze a lisztet és a sütőport. Ha kész, akkor óvatosan keverjük össze a két edényben lévőt.
A reszelt sajtot és az ízlés szerint adagolt fűszereket, apróra vágott petrezselymet, fokhagymát keverjük bele a tésztába.
Ezek után pedig ugyanúgy, mint a sima palacsintát, süssük forró olajban szép aranybarnára. Jó étvágyat hozzá! :)