notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Receptek az olaszok kedvencével!

hirdetes

Megúszós ebédötletek gnocchival: gyors és finom!

NA

A bolti gnocchit sokan ellenzik, viszont lehet találni minőségibb változatokat is, természetesen mi magunk is elkészíthetjük azt, persze, akkor már annyira nem hívhatjuk megúszós receptnek. Ez a két recept tökéletesen alkalmas gyors ebédekhez és vacsorákhoz, és mindenki imádni fogja garantáltan! 

Gnocchi receptek

A gnocchi: hogyan ejtsük ki?

Fontos, hogy tudd: nyokkinak ejtjük, nem gnoccsinak, ahogy sokan használják. Ez a fantasztikus találmány az olaszok híres burgonyás, galuskaszerű tésztája. Története egészen az antik Rómáig nyúlik vissza, és a magyarok által is jól ismert galuska és nudli „szerelemgyereke.” Sokféleképpen tálalva finom: paradicsomosan, sajtosan, de akár sütve is különféle feltétekkel a sütőben. 

Mac and cheese helyett: gnocchi and cheese

Hozzávalók
4 főre

-    1 csomag bolti gnocchi (500 g-os kiszerelés)
-    só
-    50 g vaj
-    25 g finomliszt
-    500 ml tej
-    400 g vörös cheddar
-    só
-    1 csipet őrölt szerecsendió    
-    150 g vörös cheddar 
-    80 g karikázott jalapeno

A gnocchi and cheese első lépéseként a gnocchit bő, enyhén sós, lobogó vízben kb. 2 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.  A sajtszószhoz először vajat melegítünk egy gyorsforralóban, majd hozzáadjuk a lisztet és kb. 1 percig pirítjuk közepesen erős hőfokon. Hozzáöntjük a tejet, és beletesszük a reszelt cheddar sajtot. Folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg a sajt teljesen elolvad. Ízesítjük sóval, szerecsendióval. Egy tálban összekeverjük a gnocchit a sajtszósszal és egy kb. 20 x 30 cm-es sütőtálba tesszük. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem barnul a tetejére – ez kb. 20 perc.  Tálalásnál ízlés szerint teszünk rá némi jalapeno paprikát, hogy még pikánsabb legyen az étel.

hirdetes

Pirított gnocchi petrezselymes pestoval

Hozzávalók
2 főre
-    250 g gnocchi
-    1 nagy csokor friss petrezselyem
-    50 g vágott/szeletelt mandula

hirdetes
-    só, bors
-    100 ml olívaolaj 
-    vaj a pirításhoz
-    8 - 10 szem koktélparadicsom
-    150 g zöldbab (fagyasztott is jó)

A pestóhoz a petrezselymet, a mandulát és az olajat egy aprítógépbe dobjuk, sózzuk, borsozzuk és lezúzzuk – vagy aprítógép hiányában ezt a folyamatot elvégezzük egy mozsárban. A gnocchit forró vízben megfőzzük, majd kb. fél evőkanál vajat olvasztunk egy forró serpenyőben és ezen elkezdjük aranybarnára pirítani. Fontos, hogy a vízben ne főzzük meg teljesen a gnocchit, mert akkor a pirítással együtt már túl sok hőt kapna – az előírt főzési idő kicsit több mint felét töltse a vízben, aztán a serpenyőben készül majd tökéletesre. A piruló gnocchi mellé dobjuk a félbevagdosott koktélparadicsomokat és a zöldbabot, és hagyjuk, hogy az egész társaság szépen átpiruljon. Ha ez megvan, rákanalazzuk a pestót, és már tálalunk is.

Receptek forrása: Street Kitchen

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában