Hihetetlen, de mégis igaz. Viszont nemcsak a gyümölcs kinézete különbözik az általunk megszokott, hagyományos étkezési banánétól, hanem az íze és a belseje is.
A piros banán Costa Ricában és Mexikóban különösen kedvelt. Akár csak a normális banán, ez a fajta is trópusi éghajlaton terem, viszont sokkal könnyebben megromlik. Külsőre kicsi és szögletes. Mint ahogy a neve is mutatja, a héja piros színű, de ha érettebb, akkor a vöröses árnyalat sötétlilába is átcsaphat.
Ha szeretnél még több képet látni a piros banánról, lapozz tovább!
De mitől piros a színe? Hát attól a vegyülettől, amitől a sütőtök és a sárgarépa narancssárga, vagyis a nagy mennyiségű karotintól. A gyümölcs húsának színe lehet sötétebb sárgás, vagy rózsaszínes, éretlenebb formájában pedig fehér, akárcsak a sárga banáné. Ami viszont a legtöbbünknek igazán számít egy gyümölcsnél, az nem a kinézete, hanem az íze, ami szintén különleges: leginkább a málnához, vagy az eperhez hasonlítható és nagyon édes.
Ti megkóstolnátok ezt a különösen szokatlan, trópusi gyümölcsöt?:)