notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Gránátalma fát magról

hirdetes

Így nevelj egyetlen gránátalma magból saját fát

fö,NA
Gránátalma fát magról

Milyen éghajlat alkalmas a gránátalma termesztésére?

  • A gránátalma száraz, forró nyarat és hűvös, alacsony páratartalmú telet igényel.
  •  Trópusi és mérsékelt éghajlaton elismert. Kemény és vastag külső héja miatt jól szállítható és tárolható. Júliustól februárig szállítanak nekünk Spanyolországból, Törökországból, Izraelből, Iránból, Tunéziából, Egyiptomból és Peruból.
  • Gyümölcse 2-4 méter magas lombhullató fákon növő bogyó. A fa levelei fényesek és sötétzöldek, virágai 4-6 cm hosszúak és narancssárgák. Hogyan néz ki az érett és túlérett gránátalma? Mennyi ideig tárolható a kiindulási gyümölcs?
  • A gránátalma gyümölcs kerek, esetleg enyhén négyzet alakú, súlya körülbelül 250-300 gramm. A héj kemény. Húsának színe a világos rózsaszíntől a sötétvörösig változik, életben gazdag, magjai kristálytiszták.
  • hirdetes

A gránátalma az egyik legrégebbi gyümölcs, amelyet az emberek valaha is láttak. Ezt a gyümölcsöt az ókori Egyiptom és Róma óta termesztik, és a gránátalma számos nagyon fontos szerepet játszott a görög mitológiában.

A gránátalma felhasználása a keresztény és a zsidó történelemből származik, és bár sok tudós máig vitatja ezt, sokan még mindig azt állítják, hogy az Édenkertben Éva valójában nem egy hagyományos almafáról, hanem egy gránátalmafáról szüretelt. Az anardanának nevezett szárított gránátalma magokat a lehető legkülönfélébb módon lehet felhasználni.

hirdetes

A gránátalma magvak nagyon gazdagok C-vitaminban, K-vitaminban, B6-vitaminban, emellett értékes ásványi anyagokat, például káliumot és rezet is tartalmaznak. A napon szárított gránátalma magokat az aszalt gyümölccsel és mazsolával azonos kiszerelésben lehet megvásárolni.

Vásárláskor erre ügyelj: 

vékony, de kemény bőr
sértetlen bőr
mélyvörös szín
nagy méret
a csuma mentes a penésztől.

A legtöbb cég ezenfelül porított gránátalma magokat is készít, amelyekkel izgalmasan lehet ízesíteni a különféle csípős, savanyú vagy édes ételeinket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Komposzt

Komposztálható anyagok konyhai hulladékok: gyümölcs, zöldség, kávézacc, teafű... Tovább

Esküvőhelyszín Budapest

Esküvő helyszín Budapesten - olyan elegáns és minőségi szolgáltatást nyújtó helyszín a... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Kert Növények