notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ez a legfinomabb és legegyszerűbb grillázs recept

hirdetes

A legfinomabb és legegyszerűbb grillázs receptje

vcs

Valami igazán különleges édességre vágysz, de nincs kedved a konyhában robotolni órákon keresztül, ugyanakkor a bolti édességekben sem bízol már az adalékanyagok miatt?

Hát akkor készítsd el otthon, ezt a roppant egyszerű cukorkabombát, melytől táncra perdülnek örömükben majd az ízlelőbimbóid.

Legfinomabb grillázs recept

A fenséges édesség története

A grillázs története egészen a XV. századig nyúlik vissza, amikor is elterjedt az a szokás, hogy az esküvőt követő lagziban a “vőlegény tortáját” – mely elnevezését a keménysége miatt kapta, a menyasszony piskótából készült tortája pedig a gyengébbik nemet, a nőket szimbolizálja – a grillázst ahány darabra töri a fiatal pár, annyi boldog évre számíthat együtt. 

Az újévi grillázsmalac is emiatt vált hagyománnyá, hiszen az előbbiek alapján szerencsehozó csemegeként került be a köztudatba.

Magyarországon először orvosságként terjedt el, gyakorta ajánlották még nagymamáink idejében is torokfájás és köhögés kezelésére. Ilyen finom orvosság sincs még egy, igaz?

Ha egy kis édességre vágysz, ne rohanj a boltba!

Egy isteni grillázsnak kevesen tudnak ellenállni. Ez a roppanós, édes finomság sokunk kedvenc csemegéje, melynek számos változata a boltokban is fellelhető, de miért vásárolnánk meg készen amikor könnyedén elkészíthetjük otthon is?

Most egy olyan receptet mutatunk nektek, mellyel olyan isteni grillázst készíthettek, mely után többet garantáltan nem kívánod meg a bolti verziókat.

Ez a hihetetlenül egyszerű “cukorka” bárki számára könnyen elkészíthető, és nem kell sütő, vagy étel-hőmérő, egészen egyszerűen csak a hozzávalókra és egy mikróra lesz szükséged.

hirdetes

Ha a nagy főzőcskézés közepette megfeledkeztél a takarításról, vagy úgy érzed, hogy nincs rá energiád, akkor hívd a Kék Harmónia profi takarítócéget, akik kedvezményes árak mellett gyönyörű tisztaságot varázsolnak otthonodba! Kattints ide a részletekért: rendszeres takarítás Budapest.

A recept legfontosabb része: minden hozzávalóból pontosan annyit használjunk, amennyi a receptben van! Ezt még meg fogjátok köszönni a végén.

 

Nem is szaporítom tovább a szót, lássuk a hozzávalókat!

1 csésze kristálycukor

1/2 csésze világos kukorica szirup

1 1/2 csésze földimogyoró (törökmogyoróval, mandulával és dióval is elkészíthető)

1 evőkanál vaj

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál vanília kivonat

Az elkészítés pontos menete képekben a következő oldalon található.

Legfinomabb grillázs recept

A legfinomabb grillázs elkészítésének menete

Mérjük le a hozzávalókat!

 

Amennyiben nem pörkölt mogyorót vásároltunk, egy kis vajon egy serpenyőben pirítsuk őket meg!

 

Fújjuk be egy kevés olajjal a fakanalat, és a tepsit!

 

Kevejük össze a cukrot a kukoricasziruppal, majd öt percre tegyük be a mikróba!

 

 

Adjuk hozzá a földimogyorót és a vajat, és keverjük össze jól! A sebesség itt kulcsfontosságú, mivel minél hűvösebbé válik a mixtúra annál nehezebb lesz azt keverni.

 

Még mindig nem vagy készen, lapozz a folytatásért a következő oldalra! 

hirdetes
Legfinomabb grillázs recept

Egy magasabb falú edényben helyezzük ezt a keveréket újra a mikróba, és egészen addig hagyjuk benne, míg aranybarnára nem vált, azaz meg nem karamellizálódik! Ez mikrótól függően 2-4 percet vesz igénybe, úgyhogy legyünk résen és két perc után ellenőrizzük, nehogy megégjen!

 

 

Adjuk hozzá a szódabikarbónát és a vaníliát! A keverék erőteljesen felbuborékozik ezen összetevők hozzáadásával - ez adja a cukorka jellegzetes, levegős textúráját. Keverjük össze gyorsan!

 

 

A kész keverék így fog kinézni; krémes és karamellizált lesz. Nyamm…

 

Nagyon gyorsan öntsd a keveréket az előzsírosított sütőlemezre, és az olajjal már előzetesen megkent kanál, vagy szilikon lapát segítségével egyenletesen oszlast el a tepsiben! Kicsit egyenletesebben, mint a képen látható…

 

Szárítsd kihűlésig a levegőn, majd a hűtőbe téve egy órán keresztül, majd törd apró darabokra és készen is vagy!

 

 

Óvatosan ezzel a kalóriabombával, mert nem fogod tudni abbahagyni! Jó étvágyat!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Bársony

Puha tapintású, finom szövet, amelynek egyik (ritkán mindkét) felületét az alapszövetből... Tovább

szakszó

szakszó leírása Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha