A jó időben már egyre többen fognak a kertben családi, vagy baráti sütögetéseket rendezni. Ugyanakkor, az ilyen esetekben a cukorbetegeknek van egy-két dolog, amire érdemes odafigyelniük, hogy ők is ki tudják élvezni ezt a szórakoztató összejövetelt! Mostani cikkünkben ehhez gyűjtöttünk össze ötleteket.
A grillszezont mindenki szereti, és ez alól a cukorbetegségben szenvedők sem kivételek. Mégis, az ő esetükben van egy-két szabály, amit érdemes betartani – így pedig biztosíthatják maguknak, hogy ne érje őket semmilyen vércukorszint-kiugrás. Ezzel a pár tippel számukra is önfeledt lehet a sütögetés!
A cukorbetegnek sokszor diétát kell követniük, mely kezelésük részét képezi, ezzel pedig együtt jár, hogy fokozottan ügyelniük kell arra mit, hogyan, és mikor fogyasztanak, milyen az egyes élelemiszerek felszívódása. Arra is érdemes figyelniük, hogy ebből mennyi szénhidrátot visznek be szervezetükbe. Elsőre ez nem csak a grillezések kapcsán, de a mindennapokban is komoly kihívást jelenthet, mégis idővel képes sokkal könnyebbé válni, ugyanis minden nappal jobban beleszívódnak étkezési szokásaik rutinjukba. Nézzük meg most, mire érdemes ügyelni a kültéri sütögetések kapcsán!
Egyáltalán nem mindegy, miben pácolsz
A legegyszerűbb példának okáért, ha megközelítőleg 200 ml tejet, 3 – 4 fokhagymagerezdet, némi sót összedolgozol. Ha pedig ez nem tetszik, akkor használj valamilyen növényi olajat, némi mustár, kisebb mennyiségű édesítőt, melyet majd borssal és sóval fogsz ízesíteni. Mindkettő remek megoldás lehet, ráadásul nem fognak majd vércukorszint ingadozást eredményezni.