Végre elérkezett a tavaszi, nyári időszak, ilyenkor pedig sokan úgy döntenek, hogy a benti étkezések helyet, inkább a szabadban grilleznek egyet. Ha te is szoktál grillezni, akkor ezeket a hasznos tanácsokat érdemes megfogadnod!
A grillezés az egyik legősibb módja az ételek elkészítésének, mára már a világon szinte mindenhol használják. Két grillezési módszert különbözetünk meg egymástól: az indirekt és a direkt.
Néhány hasznos tanács a grillezéshez
- Ha bepácolod a grillezni kívánt ételeket, sokkal puhább és szaftosabb lesz az eredmény.
-
A sütési idő az ételtől is függ, nem csak a grill típusától, a zöldségek, halak, már akár 3 perc alatt elkészülnek, míg a csirke és a steaknek akár 15 perc is kellhet.
-
A villa helyett grill-lapáttal forgasd a húsokat, mert a szúrás helyén könnyen kiszáradhat a hús.
-
Ha igazán puha steaket szeretnél, 20-30 perccel grillezés előtt vedd ki a hűtőből a bepácolt húst és hagyd egy kicsit állni, valamint a sütés után is egy pár percig.
-
Ha igazán el akarod kápráztatni a vendégeidet, grillezz spárgát, rendkívüli íze van!
-
Nagyon figyelj a zöldségek grillezésére, hiszen rövid idő alatt, könnyen megsül!
-
A fedett grill használata nagyon kedvező, hiszen könnyebben megsül benne a hús, és nem ég meg!
Barbecue-szósz házilag
Aprítsd finomra a hagymát, nyomd szét a fokhagymát, vágd szét a chilit hosszában, és a magját távolítsd el, majd vágd karikákra.
Forrósíts fel olajat egy edényben, és párold meg benne a chilit, és a hagymákat.
Adj citromlevet, cukrot, paradicsompürét, és fahéjat a hagymás keverékhez, majd fűszerezd sóval, borssal. 15-20 percig lassú tűzön főzd.
De ha nem akartok otthon kísérletezni, de azért egy kis finom grill ételre fáj a fogatok, akkor tudjuk ajánlani a Baltazár Budapestet, ami egy nagyon jó grill étterem Budapesten, viszonylag könnyen megközelíthető, nagyon kedves a kiszolgálás, az ételek pedig tényleg iszonyatosan finomak. Szóval, ha grill ételt szeretnétek enni, de nincs kedvetek bajlódni vele, akkor irány a Baltazár!