A nyári grill partik a jó társaság, a szabadban való étkezés és a mennyei ízek tökéletes kombinációja. Habár a húsok általában a főszereplők a grillrács felett, nem szabad megfeledkeznünk a zöldségekről sem. A grillezett zöldségek frissességet, színeket és fantasztikus ízeket adnak az étkezéshez – nekünk a kukorica a kedvencünk! Ha szeretnéd feldobni a grill parti menüt, íme néhány zöldség, amit érdemes kipróbálni a grillezés során.
Padlizsán
A padlizsán egyszerűen fantasztikus grillezve. Vágd felszeletelve vagy hosszában félbe, majd készíts egy ízesített olajmarinádot. Locsold meg a padlizsánokat a marináddal, majd helyezd őket a grillrácsra. Grilleld mindkét oldalukat, amíg szép aranyszínűek és puhaak lesznek. A grillezett padlizsán sokoldalúan felhasználható salátákban, szendvicsekben vagy akár püré formájában is.
Kukorica
A cikk elején már említettük a kukoricát, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen különleges ízt és ropogós textúrát ad a grillezett változat. A kukoricát hámozd meg és távolítsd el a rostos hajszálakat, majd grilleld meg közepes hőmérsékleten, gyakori forgatással. Amikor a szemek aranyszínűek és kissé megpirultak, már elkészült. A grillezett kukoricát fűszerezheted vajjal, fokhagymával, parmezán sajttal vagy friss fűszernövényekkel.
Paprika
A grillezett paprika gazdag ízekkel és aromákkal kényezteti az ízlelőbimbókat. Vágd fel a paprikát hosszában, távolítsd el a magokat és a belső fehér részeket. Ezt követően kenj be egy kevés olajjal, majd grilleld közepes hőmérsékleten mindkét oldalukat, amíg kissé megpuhulnak és kezdődik a bőrük meghúzódása. A grillezett paprikát használhatod salátákban, szendvicsekben, tésztákon vagy akár salsákban is.
Cukkini
A cukkini grillen kifejezetten finom és szaftos lesz. Vágd felszeletekre vagy hosszában félbe, majd fűszerezd meg ízlés szerint sóval, borssal és fokhagymával. Helyezd a cukkinit a grillrácsra és grilleld mindkét oldalát, amíg szép aranybarna sávok jelennek meg rajta. A grillezett cukkinit önmagában vagy salátákban, tésztaételekben, zöldséges szendvicsekben is fogyaszthatod.
Spárga
A grillezett spárga finom ízekkel és különleges textúrával bűvöli el az embereket. Vágd le a keményebb részüket, majd kenj be olívaolajjal és fűszerezd sóval, borssal. Grilleld a spárgát közepes hőmérsékleten, gyakran forgatva, amíg kissé megpuhulnak és enyhén megpirulnak. A grillezett spárgát salátákba, tésztaételekbe vagy akár önállóan is fogyaszthatod.