A grillezés egy remek program, ám ami utána jön, az már kevésbé. A grillrácsot azonban meg lehet takarítani egyszerűen, kemény súrolás nélkül is. Mutatjuk!
Egy remek kerti grillezést legtöbbször este szoktunk befejezni, amikor már nem igazán van kedvünk nekiállni takarítani. A poharakat, tányérokat még csak-csak elrakjuk, de hogy már a grillrácsot is lemossuk, azt legtöbben már inkább elnapoljuk… Pedig való igaz, ha rögtön nekilátsz a grill takarításának, sokkal könnyebb eltávolítani a zsírt és a szennyeződést.
Először vegyük azt az esetet, amikor még este rászánjuk magunkat, hogy valahogyan megtisztítsuk azt a rácsot és ne másnap vagy majd később kelljen sikálni. A praktika nagyon egyszerű: ha már elkészültek a húsok és még ég a szén, ne oltsd el. Vágj ketté egy hagymát, szúrd fel egy villára, és ezzel dörzsöld át a rácsot. A meleg és hagyma hatására sokkal könnyebben lejön majd a sok odaégett falatka és szósz.
Ha hagytad rászáradni a zsírt a grillrácsra, akkor se ess kétségbe, mert a következő oldalon megmutatom a trükköt, amivel könnyedén eltávolíthatod azt is!
Az odaégett falatkákra is van egy nagyon egyszerű praktika. Önts almaecetet egy szórófejes flakonba, tedd a grill rácsot egy újságpapírra. Fújd be alaposan mindkét oldalát az almaecettel, hagyd hatni 5-10 percig, majd a drótkefével dörzsöld át az egészet. Kész is!
Bár tényleg jobb és egyszerűbb, ha még aznap letakarítod a grillet, de kinek van kedve egy jó parti után nekiállni a háztartási munkáknak, ugye?! :) Alkalmazd ezeket a szuper trükköket és megkönnyíted velük a bulik utáni munkákat. :)