Egészséges gumicukor? Létezik! Sőt, te is elkészítheted otthon, és nem is kell napokat várni a finomságra! A természetes alapanyagokból készült cukorka még finomabb mint a boltban kaphatóak, és nincs benne semmi adalék.
Ha megvolt a nagybevásárlás, és tele a konyha gyümölcsökkel érdemes kipróbálni ezt a finomságot. Persze azzal együtt, hogy kimondottan egészséges és nagyszerű csemege van hátránya is, hiszen nem áll el sokáig – de hát ki bánja? Úgyis elfogy hamar! :)
Mire lesz szükséged?
- valamilyen szilikon forma (én jégkocka készítőt használtam)
- 3 dl frissen facsart gyümölcslé
- 1 citrom leve
- 6 evőkanál zselatin
- 2-3 evőkanál nyers méz (ezt érdemes termelőtől beszerezni, hiszen a boltban kapható mézek többsége nem nyers, így ezzel nem biztos, hogy ugyan azt a hatást érjük el)
Lapozz egyet a receptért!
A gyümölcslevet öntsd ketté. Az egyik felével keverd el alaposan zselatint, és 10-15 percig hagyd állni – míg a másik felé melegítsd fel. A melegedő léhez lassanként, folyamatos kevergetés mellett add hozzá a zselatinos gyümölcslevet. Ne forrald, csak melegítsd! Ha úgy látod, kezd bogyogni vedd le a tűzről, és kevergesd csomómentesre.
A forró léhez add hozzá a citromlevetés a mézet, majd töltsd ki a formába, és tedd a hűtőbe. Viszonylag hamar meg fog szilárdulni, persze a végleges állag a zselatin minőségétől is függ (ezen nem szabad spórolni ha belevágsz). Kb 40-50 perc kell neki, és már kész is van:)