Keresed a tökéletes karácsonyi desszertet? Akkor meg kell próbálnod ezt a hihetetlenül finom áfonyás tortát fehércsokoládéval, krémsajttal és cukormázzal. Lepd meg ezzel a süteménnyel a családodat, imádni fogják!
Karácsonyi áfonyás torta
A karácsonyi áfony torta tökéletes desszert karácsonyra. Piha, omlós és mindenki kedvence lesz hamar. A torta teteje krémsajtos, cukormázas és fehércsokoládés díszítést kap, így könnyen az ünnepi asztal középpontjává fog válni. A vendégeid garantáltan el lesznek ragadtatva ettől a gyönyörű és ízletes karácsonyi áfonyás tortától.
Elkészítése nagyon egyszerű és a végeremény magáért fog beszélni. Nem csak nagyon finom, de gyönyörű díszként fog ragyogni az ünnepi vacsora asztalon.
Tésztához:
- 190 gramm liszt
- ½ tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 csésze áfony (ez lehet friss vagy felolvasztott)
- 140 gramm fehércsokoládé
- 115 gramm puha vaj
- 300 gramm cukor
- ½ csésze mascarpone sajt
- 3 tojás
- 1 tk vanília kivonat
Mázhoz:
- 310 gramm porcukor
- 30 gramm keményítő
- 60 gramm tojásfehérje
- 2 tk citromlé
- tetejére áfonya
A mázat géppel keverd össze és szlikon lapáttal néha keverd fel az aljáról a letapadt porcukrot.
A recept elkészítése roppant egyszerű. Keverd ki a tésztát úgy, hogy követed a hozzávalók sorrendjét. Minden alkalommal 1 plusz hozzávalóval egészítsd ki a tésztát, majd keverd össze amennyire csak tudod, majd jöhet a közvetkező hozzávaló. Kb 55-60 percig süsd a süteményt 180 fokon és miután kivetted minimum 20 percig hagyd hülni. Miután megfelelő hőmérsékletűre kihült, tedd be a hűtőbe és hűsd le egészen hidegre. Miután teljesen lehült a torta öntsd le cukormázzal és annak a tetejét szórd meg áfonyával. Kicsit az újjad végével nyomkod rá az áfonyát, hogy ne essenek le róla a darabok. Ha ezzel is elkészültél tedd be fél órára a tortát a hűtőbe.
Jó étvágyat kívánok!