notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ez a karácsonyi áfonyás desszert mindenki kedvence lesz az ünnepi vacsorán.

hirdetes

Gyönyörű karácsonyi áfonyás torta recept

Bettina, NA

Keresed a tökéletes karácsonyi desszertet? Akkor meg kell próbálnod ezt a hihetetlenül finom áfonyás tortát fehércsokoládéval, krémsajttal és cukormázzal.  Lepd meg ezzel a süteménnyel a családodat, imádni fogják! 

karácsonyi desszer

Karácsonyi áfonyás torta

A karácsonyi áfony torta tökéletes desszert karácsonyra. Piha, omlós és mindenki kedvence lesz hamar. A torta teteje krémsajtos, cukormázas és fehércsokoládés díszítést kap, így könnyen az ünnepi asztal középpontjává fog válni. A vendégeid garantáltan el lesznek ragadtatva ettől a gyönyörű és ízletes karácsonyi áfonyás tortától. 

Elkészítése nagyon egyszerű és a végeremény magáért fog beszélni. Nem csak nagyon finom, de gyönyörű díszként fog ragyogni az ünnepi vacsora asztalon. 

Tésztához:

  • 190 gramm liszt
  • ½ tk sütőpor
  • hirdetes
  • 1 csipet só
  • 1 csésze áfony (ez lehet friss vagy felolvasztott)
  • 140 gramm fehércsokoládé
  • 115 gramm puha vaj
  • 300 gramm cukor 
  • ½ csésze mascarpone sajt
  • 3 tojás
  • 1 tk vanília kivonat

Mázhoz:

  • 310 gramm porcukor
  • 30 gramm keményítő
  • 60 gramm tojásfehérje
  • hirdetes
  • 2 tk citromlé
  • tetejére áfonya

A mázat géppel keverd össze és szlikon lapáttal néha keverd fel az aljáról a letapadt porcukrot. 

A recept elkészítése roppant egyszerű. Keverd ki a tésztát úgy, hogy követed a hozzávalók sorrendjét. Minden alkalommal 1 plusz hozzávalóval egészítsd ki a tésztát, majd keverd össze amennyire csak tudod, majd jöhet a közvetkező hozzávaló.  Kb 55-60 percig süsd a süteményt 180 fokon és miután kivetted minimum 20 percig hagyd hülni. Miután megfelelő hőmérsékletűre kihült, tedd be a hűtőbe és hűsd le egészen hidegre. Miután teljesen lehült a torta öntsd le cukormázzal és annak a tetejét szórd meg áfonyával. Kicsit az újjad végével nyomkod rá az áfonyát, hogy ne essenek le róla a darabok. Ha ezzel is elkészültél tedd be fél órára a tortát a hűtőbe.

Jó étvágyat kívánok! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Trambulin

A trambulin egy olyan rugalmas ugrálófelülettel rendelkező szerkezet, amelyeket elsősorban... Tovább

Krumpli spirál

A krumpli spirál egészségesebb, mint bármelyik másik, hétköznapi köret és nem telik sok... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert