Valami igazán finom édességre vágysz ebben a hűvös időben? Olyanra, ami nem csupán finom, hanem könnyen és gyorsan el is készül? Készítsd el ezt a finom gyűrűfánkot, tálald gyümölcsmártással és légy te a konyha sztárja!
Ha édességre vágyunk, de szeretjük a fanyarabb ízeket, akkor javasoljuk, hogy a gyümölcsmártás mellé készítsünk egy adag vaníliakrémet is, a gyermekek ezt a verziót még jobban fogják szeretni, de a kettőt egymással vegyítve is páratlan ízélményt kapunk majd.
Attól sem kell tartanunk, hogy ennek a csodálatos desszertnek sok időt vesz majd időt az elkészítése, mivel gyorsabban megvan, mint gondolnánk.
Abban az esetben pedig ha időhiányban szenvedünk, és egyszerűen bármennyire is próbáljuk nincsen időnk a munka, gyermeknevelés és sütés-főzés mellett még a tisztaságról is gondoskodnunk, keressünk fel egy olyan takarítócéget, akik több éves tapasztalatukkal és rutinjukkal hipp-hopp makulátlan tisztaságot varázsolnak otthonunkban, s mindezt ráadásul kedvező árakon! A Kék Harmónia a legjobb választás ehhez, ide kattintva további információk is elérhetők: rendszeres takarítás Budapest.
Hozzávalók a fánkhoz
30 g vaj
125 g liszt
30 g porcukor
csipet só
3 tojás
50 ml tej
Hozzávalók a gyümölcsmártáshoz
2 papaya
1 darabka gyömbér (dió nagyságú)
só
7 evőkanál citromlé
2 evőkanál tejföl
kevés vaj a sütéshez
150 g cukor
Elkészítését a következő oldalon találod!
Elkészítés menete:
-Először is a vajat közepes lángon pár perc alatt enyhén megbarnítjuk, majd picit félretesszük, míg egy picit ki nem hűl.
-Míg a vaj hűl, addig egy tálban a lisztet, porcukrot, sőt és tojásokat habverő segítségével simára keverjük. Ezt követően pedig a fokozatosan belekeverjük a langyos vajat.
-A választott gyümölcsöt – a mi esetünkben a papayát- megpucoljuk, majd hosszában felvágjuk és kikanalazzuk a belsejét, majd a lereszelt gyömbérrel együtt konyhai gép segítségével pürésítjük, melybe belekeverünk még öt evőkanál citromlevet is.
-A maradék két kanál citromlével simára keverjük a tejfölt is és a két pürét összekeverjük, majd betesszük a hűtőbe hűlni.
-A tűzhelyre helyezünk egy serpenyőt, melyben a zsiradékot felhevítjük körülbelül ötven fokra és a tészta masszát egy nyomózsákba helyezve (vagy akár egy nejlon zacskóba téve) szép karikákat formázunk belőlük és 2-3 perc alatt készre sütjük őket.
-Az elkészült fánkokat szalvétára téve lecsepegtetjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla, majd egy tányérra tesszük és leöntjük a hideg gyümölcsmártással.
-Gyermekek számára készíthetünk még mellé egy kis vaníliapudingot is. Tipp: Gyerekek számára papaya és gyömbér helyett válasszunk málnát, epret és banánt!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!