notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Finom nyári desszert, melytől elszáll minden gondod!

hirdetes

Mennyei nyári édesség - Gyűrűfánk gyümölcsmártással

vcs

Valami igazán finom édességre vágysz ebben a hűvös időben? Olyanra, ami nem csupán finom, hanem könnyen és gyorsan el is készül? Készítsd el ezt a finom gyűrűfánkot, tálald gyümölcsmártással és légy te a konyha sztárja!

Fensége fánk gyümölcsmártással

Ha édességre vágyunk, de szeretjük a fanyarabb ízeket, akkor javasoljuk, hogy a gyümölcsmártás mellé készítsünk egy adag vaníliakrémet is, a gyermekek ezt a verziót még jobban fogják szeretni, de a kettőt egymással vegyítve is páratlan ízélményt kapunk majd.

Attól sem kell tartanunk, hogy ennek a csodálatos desszertnek sok időt vesz majd időt az elkészítése, mivel gyorsabban megvan, mint gondolnánk.

Abban az esetben pedig ha időhiányban szenvedünk, és egyszerűen bármennyire is próbáljuk nincsen időnk a munka, gyermeknevelés és sütés-főzés mellett még a tisztaságról is gondoskodnunk, keressünk fel egy olyan takarítócéget, akik több éves tapasztalatukkal és rutinjukkal hipp-hopp makulátlan tisztaságot varázsolnak otthonunkban, s mindezt ráadásul kedvező árakon! A Kék Harmónia a legjobb választás ehhez, ide kattintva további információk is elérhetők: rendszeres takarítás Budapest. 

Hozzávalók a fánkhoz

hirdetes

30 g vaj

125 g liszt

30 g porcukor

csipet só

3 tojás

50 ml tej

Hozzávalók a gyümölcsmártáshoz

2 papaya

1 darabka gyömbér (dió nagyságú)

7 evőkanál citromlé

2 evőkanál tejföl

kevés vaj a sütéshez

150 g cukor

hirdetes

Elkészítését a következő oldalon találod!

Fensége fánk gyümölcsmártással

Elkészítés menete:

-Először is a vajat közepes lángon pár perc alatt enyhén megbarnítjuk, majd picit félretesszük, míg egy picit ki nem hűl.

-Míg a vaj hűl, addig egy tálban a lisztet, porcukrot, sőt és tojásokat habverő segítségével simára keverjük. Ezt követően pedig a fokozatosan belekeverjük a langyos vajat.

-A választott gyümölcsöt – a mi esetünkben a papayát- megpucoljuk, majd hosszában felvágjuk és kikanalazzuk a belsejét, majd a lereszelt gyömbérrel együtt konyhai gép segítségével pürésítjük, melybe belekeverünk még öt evőkanál citromlevet is. 

-A maradék két kanál citromlével simára keverjük a tejfölt is és a két pürét összekeverjük, majd betesszük a hűtőbe hűlni.

-A tűzhelyre helyezünk egy serpenyőt, melyben a zsiradékot felhevítjük körülbelül ötven fokra és a tészta masszát egy nyomózsákba helyezve (vagy akár egy nejlon zacskóba téve) szép karikákat formázunk belőlük és 2-3 perc alatt készre sütjük őket. 

-Az elkészült fánkokat szalvétára téve lecsepegtetjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla, majd egy tányérra tesszük és leöntjük a hideg gyümölcsmártással.

-Gyermekek számára készíthetünk még mellé egy kis vaníliapudingot is. Tipp: Gyerekek számára papaya és gyömbér helyett válasszunk málnát, epret és banánt!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Virágcserép

A hagyományos fazekasság legfontosabb alapanyaga az agyag, melyet kiégetve a... Tovább

Húsvéti locsolkodás

Vízbevető, vízbehányó hétfőnek nevezték, ugyanis még ötven évvel ezelőtt is elterjedt... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás Konyha