A horrorsüti pedig duplán jó, hisz dekorációnak is kiváló és meg is lehet enni. Kell ennél jobb? Nézzük hogyan készül a halloween-i mézeskalács.
Nem árulunk el nagy titkot, hogy pont úgy készül mint a karácsonyi, csak a forma változik. Hozzávalók:
- 20 dkg méz
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 20 dkg porcukor átszitálva
- 1 tojásfehérje
- ételszínezék
A mézet, a cukrot és a vajat melegítsd össze, de nem forrjon. Majd hűtsd ki, és keverd bele a tojásokat, a fűszerkeveréket, majd a sütőporral elkevert lisztet. Először csak keverd, majd jól gyúrd át.
A tésztát legalább 30 percig pihentesd, majd lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtsd ki, és szaggas megfelelő formákat. 180 fokos sütőben nagyjából 10 perc alatt megsül.
Amikor teljesen kihűlt, készíts cukormázat. A porcukrot habosra keverd a tojásfehérjével, oszd több részre, és ételfestékkel színezd meg. A mézeskalácsokat színezett cukormázzal, csokigolyókkal, franciadrazséval, gumicukorral díszítheted.
Ha nincs nyomózsákod, akkor nejlonzacskó egyik sarkába töltsd a cukormázat, úgy, hogy ne legyen benne levegő, és vágd le a zacskó sarkát. Minél kisebb a lyuk, annál vékonyabban jön majd a máz. Ha nagyobb felületet szeretnél bevonni cukormázzal, először a szélét rajzold meg, majd utána „fesd” telibe.
Az alábbi képeket pedig ki tudod nyomtatni, jól jöhetnek színezőnek, sablonnak stb.