Nagyon csokis alap, tetején fényes csoki mázzal és szellem alakú pillecukrokkal. Ha a gyerekeknek lesz az iskolában, vagy barátoknál halloweeni buli, akkor ez a sütemény a tökéletes választás, mindenki imádni fogja. Nem csak finom, de igazán látványos is, szóval álljunk neki, és mehet a buli!
Hozzávalók
Brownie:
• 200g étcsoki (min.60%)
• 120g vaj
• 3 tojás
• 100g barnacukor
• 50g kristálycukor
• 70g liszt
• 35g kakaó
• csip.só
• vanília
Csokiréteg:
• 60g étcsoki
• 60g habtejszín
• 40g sűrített tej
Pillecukor:
• 8g porzselatin
• 4ek hideg víz
• 150g porcukor
• 50g víz
A browniehoz a csokit megolvasztjuk a vajjal, és félretesszük hűlni. A tojást kihabosítjuk a cukorral, hozzáforgatjuk a csokihoz. Rászitáljuk a száraz hozzávalókat, vaníliázzuk, készre keverjük. Sütőpapírozott formába öntjük, 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Pillecukorhoz a zselatint megduzzasztjuk a 4 evőkanál vízzel, a többi hozzávalót felmelegítjük egy edényben. 5 perc rotyogtatás után, vagy ha van hőmérőnk, akkor 116 foknál lehúzzuk, egy löttyintéssel eloldjuk a zselatint, hozzáadjuk a többit, és fehéredésig habbá verjük. Habzsákba töltve porcukros-keményítővel szitált tálcára kinyomkodjuk a pillecukrot, majd leszitáljuk újra. Ha dermedt, ecsettel leporoljuk és csokival/festékkel megrajzoljuk az arcát. A máz elkészítése: tejszínt sűrített tejjel felfőzzük, megy bele a csoki, botmixerezzük, és a brownie tetejére öntjük. Beleragasztjuk a pillecukrot, dermesztjük, és ehetjük is!
Tipp:
• akkor jó a brownie, ha a közepét megszúrva a pálca picit maszatos marad
• kicsit langyosan kezelhetőbb a pillecukor
• forrócsokiban/ kakaóban is jól mutatnak a kis szellemek
Forrás: Suga Paulina