Ez a selymesen lágy ital elengedhetetlen kelléke a karácsonyi beszélgetéseknek, nálunk legalábbis. Nos persze nem kell arra gondolni, hogy az egész család kizárólag likőrök szürcsölgetésével tölti a karácsonyt, de tény, s való, hogy kevesen tudnak ellenállni ennek a finomságnak.
Mivel nagyon szeretem a boltokban kapható Baileyst, ezért megpróbáltam elkészíteni azt otthon is, és meglepődéssel konstatáltam, hogy az eredmény mintha még az eredetit is überelné.

Mivel mások is hasonló véleménnyel voltak az elkészült finomságot illetően, így vettem a bátorságot, hogy veletek is megosszam a receptjét, hátha valaki szintén elengedhetetlen vágyat érez egy kis otthoni kotyvasztáshoz.
És tudjátok, hogy ebben a likőrben mi még szuper? Hogy az eredeti árának töredékébe kerül! Aki szeret főzőcskézni és kísérletezni, annak mindenképpen érdemes kipróbálnia ezt a finomságot is, a hatás nem marad el. ;)
Mutatom, milyen hozzávalók szükségesek ehhez a finom ír krémlikőrhöz
- 0,5 dl lefőzött feketekávé
- 2 dl tej
- 4 dl tejszín
- 4 ek nádcukor
- 1,5 ek vaníliaaroma
- 2 dl whisky
- 1 csomag Aranka krém mogyoróízű por
A Baileys ital elkészítését a következő oldalon találod