notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Főtt házi fagyi recept

hirdetes

Főtt házi fagyi, pont olyan, mint gyerekkorunkban!

Ez a fagyi pont olyan, mint amilyet gyerekkorunkban lehetett kapni! Nagyon finom, igazi főtt, házi fagyi és semmilyen kémiai adalékot nem tartalmaz! Imádom!

Főtt házi fagyi recept

Emlékeztek még a régi, igazi, finom, házi fagyikra? Amiket gyerekkorunkban lehetett kapni… Nem volt belőle, csak pár íz. Nem úgy, mint manapság, hogy csak kapkodod a fejed, mert annyiféle és olyan nehezen kimondható fantázianevekkel vannak megáldva, hogy sokszor azt sem lehet kitalálni miből állhat össze az a fagyi. Ha emlékeztek, akkor nektek nagy öröm lesz ez a recept, hiszen újra érezhetitek azt a finomat, mint annak idején. Ha pedig nem ismerted a régi fagyikat, akkor neked egy új, háziasabb, hagyományosabb, mégis eredetibb és egészségesebb, adalékanyagoktól teljesen mentes fagyi receptet hoztunk. Érdemes kipróbálni ;)

Ma egy nagyon finom fagylalt receptjét hoztuk el nektek, nagyon könnyen elkészül és csak néhány hozzávaló szükséges hozzá. A legfontosabb pedig, hogy nem tartalmaz kémiai adalékot. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

hirdetes

Hozzávalók:

1 liter tej,

2 bögre cukor,

100 g vaj,

5 tojás sárgája,

1 kiskanál étkezési keményítő.

A házi fagyi receptjéhez lapozz lejjebb!

Így készítsd el ezt az isteni házi fagyit!

Töltsük a tejet egy lábasba és melegítsük fel, majd adjuk hozzá a vajat és kavarjuk össze. Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel, addig kevergessük, amíg krémes lesz, majd öntsünk rá egy kevés meleg tejet és kavarjuk össze. Tejföl állagú krémet fogunk kapni. Ezt a keveréket lassan öntsük hozzá, a tűzhelyen lévő, meleg tejhez és folyamatosan kavargassuk. Lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.

hirdetes

Amikor elkezd főni vegyük le a tűzhelyről és állítsuk bele az edényt egy hideg vízzel teli tálba, így hűtsük ki, közben kavargassuk. Hagyjuk, hogy kihűljön szoba hőmérsékletűre, majd rakjuk formákba és tegyük be a mélyhűtőbe. Ha tölcsérben szeretnénk kínálni, akkor ne hagyjuk sokáig a mélyhűtőben állni. Ha tálkákban kínálnánk, akkor hagyjuk legalább 3 órát a mélyhűtőben. Jó étvágyat!

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Húsvéti locsolkodás

Vízbevető, vízbehányó hétfőnek nevezték, ugyanis még ötven évvel ezelőtt is elterjedt... Tovább

Karácsonyi desszert

A karácsonyi desszert kihagyhatatlan a szeretet ünnepekor. Megtaláljátok a legfinomabb... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha