Ez a fagyi pont olyan, mint amilyet gyerekkorunkban lehetett kapni! Nagyon finom, igazi főtt, házi fagyi és semmilyen kémiai adalékot nem tartalmaz! Imádom!
Emlékeztek még a régi, igazi, finom, házi fagyikra? Amiket gyerekkorunkban lehetett kapni… Nem volt belőle, csak pár íz. Nem úgy, mint manapság, hogy csak kapkodod a fejed, mert annyiféle és olyan nehezen kimondható fantázianevekkel vannak megáldva, hogy sokszor azt sem lehet kitalálni miből állhat össze az a fagyi. Ha emlékeztek, akkor nektek nagy öröm lesz ez a recept, hiszen újra érezhetitek azt a finomat, mint annak idején. Ha pedig nem ismerted a régi fagyikat, akkor neked egy új, háziasabb, hagyományosabb, mégis eredetibb és egészségesebb, adalékanyagoktól teljesen mentes fagyi receptet hoztunk. Érdemes kipróbálni ;)
Ma egy nagyon finom fagylalt receptjét hoztuk el nektek, nagyon könnyen elkészül és csak néhány hozzávaló szükséges hozzá. A legfontosabb pedig, hogy nem tartalmaz kémiai adalékot. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
1 liter tej,
2 bögre cukor,
100 g vaj,
5 tojás sárgája,
1 kiskanál étkezési keményítő.
A házi fagyi receptjéhez lapozz lejjebb!
Így készítsd el ezt az isteni házi fagyit!
Töltsük a tejet egy lábasba és melegítsük fel, majd adjuk hozzá a vajat és kavarjuk össze. Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel, addig kevergessük, amíg krémes lesz, majd öntsünk rá egy kevés meleg tejet és kavarjuk össze. Tejföl állagú krémet fogunk kapni. Ezt a keveréket lassan öntsük hozzá, a tűzhelyen lévő, meleg tejhez és folyamatosan kavargassuk. Lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.
Amikor elkezd főni vegyük le a tűzhelyről és állítsuk bele az edényt egy hideg vízzel teli tálba, így hűtsük ki, közben kavargassuk. Hagyjuk, hogy kihűljön szoba hőmérsékletűre, majd rakjuk formákba és tegyük be a mélyhűtőbe. Ha tölcsérben szeretnénk kínálni, akkor ne hagyjuk sokáig a mélyhűtőben állni. Ha tálkákban kínálnánk, akkor hagyjuk legalább 3 órát a mélyhűtőben. Jó étvágyat!