notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ketchup recept

hirdetes

Isteni házi ketchup recept!

Azért, hogy a drága, mű ketchupot se kelljen megvenned a boltban, most elhoztunk neked egy mennyei ketchup receptet. Ha ezt megkóstolod, többé garantáltan nem akarsz másfélét enni!

Ketchup recept

A ketchup egy igazán kedvelt szósz, ami számos ételhez fogyasztható és egyik konyhából sem hiányozhat. Annak jegyében, hogy mind szeretünk valódi, házi dolgokat fogyasztani, elhoztunk nektek egy mennyei ketchup receptet, amit feltétlenül ki kell próbálnotok.

Sokkal ízletesebb, mint bármely más boltban kapható termék. A fűszerezés tekintetében magad formálhatod az arányokat saját szájízed szerint. Semmi nem kényszer, de az fix, hogy valódi ketchupot fogsz kapni végeredményként.

Szükséges hozzávalók

(nagyjából 3 csészényi ketchuphoz)

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 közepes fej hagyma (vékony cikkekre vágva)

2 fokhagyma gerezd felaprózva (nagyjából 1 evőkanál)

2,5 cm (kb.) gyömbér (hámozva, feldarabolva)

1/2 evőkanál pirospaprika pehely (zúzva)

hirdetes

1/4 teáskanál szegfűbors

2 evőkanál paradicsompüré

1 konzerv egész paradicsom, levében

1/4-1/3 csésze barna cukor (attól függ, mennyire szereted édesen)

1/4 csésze almaecet

só, bors ízlés szerint

Lapozz egyet és nézd meg hogyan kell elkészíteni ezt a mennyei házi ketchup-ot!

Ketchup recept

Házi ketchup elkészítése:

Közepes lángon melegítsd fel az olajat egy magas falú serpenyőben vagy edényben, majd add hozzá a hagymát és párold addig, amíg meg nem puhul, kissé be nem barnul. (Ez nagyjából 8 perc.)

Add hozzá a gyömbért, a fokhagymát, pirospaprikát, szegfűborsot és kevergetve főzd további 2 percig.

Add hozzá a paradicsompürét és kevergetve főzd addig, amíg pirosról sötét narancs színűre nem változik. (Nagyjából 2 perc.)

Add hozzá az egész paradicsom konzervet, a barna cukrot, almaecetet, egy csipet sót és egy kevés őrölt fekete borsot. Keverd meg jó alaposan, majd lassú tűzön hagyd főni. Időnként kevergesd meg. Addig főzd, amíg sűrű állagot nem kapsz. (Nagyjából 20 perc.)

hirdetes

Kóstold meg és ízesítsd utána, ha szükséges, sóval és borssal. Mindenkinek szája íze mennyire legyen sós, borsos.

Zárd el a tűzhelyet és hagy kihűlni, majd botmixerrel fuss át rajta, hogy homogén állagot kapj.

Zárható üvegben tárold hűtőszekrényben. 1 hónapig fogyasztható.

Ettől finomabbat, egészségesebbet garantáltan nem ettél még! 

Forrás: tudasfaja.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kenyérlángos

A kenyérlángos valójában a lepényféle sült tészták csoportjához tartozik. Abban... Tovább

Esküvőhelyszín Budapest

A tökéletes és elegáns esküvőhelyszín Budapesten is mindig kiváló szolgáltatást... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha