A boltban megvásárolható Nutella ezer forint körül van, nagyon drága! Ehhez képest te magad tudsz ugyanolyan, sőt finomabbat elkészíteni percek alatt!
Az édességet általában mindenki szereti, ezért ma egy olyan házi készítésű színes Nutella receptjét hoztuk el nektek, amit bárki könnyedén elkészíthet. Keksszel is nagyon finom, de kevert sütik mellé is kínálhatjuk. Én sokszor csak kenyérre kenem és már meg is van az esti nasi. :) Nagyon finom az íze, nekem jobban ízlik, mint a boltban, drágán kapható Nutelláé.
Hozzávalók:
150 ml víz,
150 g cukor,
60 g vaj,
150 g tejpor,
3 – 4 evőkanál olvasztott étcsokoládé.
Nem sok minden kell hozzá, mindössze ez a pár dolog. Elkészíteni sem lesz nehéz, meg is mutatjuk hogyan kell megcsinálni!
Elkészítés:
1. Keverjük össze a vizet a cukorral, tegyük oda főni, de csak addig melegítsük, amíg felfő.
3. Vegyük le a krémet a tűzről és hagyjuk hűlni, majd keverjük hozzá a tejport.
4. Olvasszuk meg a csokoládét vízgőz fölött.
5. A kapott krémet osszuk el két részre.
6. Az egyik adagba keverjük el az olvasztott csokoládét.
7. Vegyünk elő egy nagyobb üvegpoharat, vagy befőttesüveget és öntsük bele a két színű krémet. Mikor kihűlt, hűtőben tárolhatjuk akár 2 napig is.
8. A krémet fogyaszthatjuk keksszel, vagy palacsintába töltve.