notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ez a legjobb házi sajt recept titka!

hirdetes

Ez a legjobb recept a házi sajthoz

GE.
házisajt

Nézzük a sajt titkos receptjét

Ezt szerezd be hozzá:

  • 2,5 liter friss házi tej 3,5 százalékos zsírtartalommal
  • 0,75 dl 10%-os ecet

Így csinálj házi sajtot:

Egy nagy fazékban fokozatosan forrald fel a tejet. Amikor felforrt, add hozzá az ecetet, és addig főzd, amíg a tej besűrűsödik és túrószerűvé válik. A tiszta konyharuhába öntsd bele a kapott anyagot.

Majd, ha ruhába öntötted, csomózd össze a négy sarkát, akaszd fel egy fakanálra, és hagyd lecsöpögni körülbelül fél órán át.

Tölts meg egy finom hálós szitát vagy tésztaszitát félig a maradék túrószerű keverékkel, fedd le sütőpapírral és egy nehezékkel, és legalább 12 órán át vagy egy éjszakán át nyomkodd a sajtot.

hirdetes

Súlyként használhatsz ásványvizes palackot, egy vízzel teli kis lábast vagy bármi mást, ami a papírral letakart sajt tetejét befedi. A sajtot a préselés után vedd ki a formából, sózd meg a külsejét, és szórd meg fűszernövényekkel, mandulával stb. Ha ízesített sajtot szeretnél, akkor a sajt főzése közben add hozzá az általad választott ízesítőt.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tűzrakóhely

A kertben lévő és oda tervezett, tűz gyújtására, majd étel készítésére alkalmas hely,... Tovább

Új építésű eladó lakás

Új építésű eladó lakás Egy új építésű eladó lakás tökéletes befektetés, ha... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Ebéd Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Főzés Recept