notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ez a legjobb házi sajt recept titka!

hirdetes

Ez a legjobb recept a házi sajthoz

GE.
házisajt

Nézzük a sajt titkos receptjét

Ezt szerezd be hozzá:

  • 2,5 liter friss házi tej 3,5 százalékos zsírtartalommal
  • 0,75 dl 10%-os ecet

Így csinálj házi sajtot:

Egy nagy fazékban fokozatosan forrald fel a tejet. Amikor felforrt, add hozzá az ecetet, és addig főzd, amíg a tej besűrűsödik és túrószerűvé válik. A tiszta konyharuhába öntsd bele a kapott anyagot.

Majd, ha ruhába öntötted, csomózd össze a négy sarkát, akaszd fel egy fakanálra, és hagyd lecsöpögni körülbelül fél órán át.

Tölts meg egy finom hálós szitát vagy tésztaszitát félig a maradék túrószerű keverékkel, fedd le sütőpapírral és egy nehezékkel, és legalább 12 órán át vagy egy éjszakán át nyomkodd a sajtot.

hirdetes

Súlyként használhatsz ásványvizes palackot, egy vízzel teli kis lábast vagy bármi mást, ami a papírral letakart sajt tetejét befedi. A sajtot a préselés után vedd ki a formából, sózd meg a külsejét, és szórd meg fűszernövényekkel, mandulával stb. Ha ízesített sajtot szeretnél, akkor a sajt főzése közben add hozzá az általad választott ízesítőt.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Minikert

Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a minkertek, na és nem csak azok készítenek, akiknek... Tovább

Utazás

Bár az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Ebéd Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Főzés Recept