notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Házi somlói galuska recept: isteni édesség, nem lehet neki ellenállni. Ennél finomabbat még soha nem ettem!

hirdetes

Karácsonyi házi somlói galuska recept, ennél finomabbat még nem ettem

CZs, NA

Egy átlagos süteményt bárki el tud készíteni. Lehet ízletes, lehet finom, de nem lehet tökéletes. A tökéletes desszertek szívvel-lélekkel készülnek, és hosszas kísérletezés után születnek meg. Ez éppúgy igaz a bonyolult édességekre, mint az egyszerűbb és hétköznapibb finomságokra. Ez a somlói galuska esetében sincs másképp. Érdemes olyan recept segítségével elkészíteni, amit a család iránti szeretet alkotott. Tökéletes édesség az ünnepi asztalra is!

Ez a világ legfinomabb somlói galuskájának receptje

Te is imádod a somlói galuskát?

A legfinomabb somlói galuska, amit valaha ettem

A házi készítésű finomságoknál nincs is jobb. Nem csak azért, mert pontosan ismerjük a felhasznált alapanyagokat, hanem azért is, mert ezek tényleg szívvel-lélekkel készülnek. Ha anyukánk keze munkáját dícsérhetjük egy-egy finomságban, az különösen nagyszerű. Talán elfogultság lehet, de beláthatjuk, hogy mindannyiunknak van valami kiemelt kedvence, amit nagymamánk vagy édesanyánk szokott készíteni, mi pedig hiába próbálkozunk, akkor sem tudjuk olyan tökéletessé varázsolni, mint ők, mhiába ismerjük pontosan a receptet.

hirdetes

Milyen a tökéletes somlói galuska?

Bár az ízlések különböznek, azért van elképzelésünk róla, hogy milyen a tökéletes somlói galuska. Akkor a legjobb, ha a piskóta puha, és a krém selymes, ha a csokoládéöntet édes, de nem túl sok és tolakodó. Egy olyan édességben, mint a somlói galuska is, ahol ennyi íz együtt játszik szerepet, fontos azok tökéletes összhangja. Ezt az összhangot pedig a készítőjének kell kicsalogatnia belőle.

Lapozz tovább a tökéletes somlói galuska receptjéért!

hirdetes

A somlói galuska hozzávalói

A piskótához:

  • 5 db közepes tojás
  • 80 g cukor
  • 50 g liszt
  • 10 g darált dió
  • 10 g cukrozatlan kakaópor
  • csipet só

A sziruphoz:

  • 1 db nagy narancs reszelt héja
  • 200 ml víz
  • 1 dl rum
  • 100 g cukor

A vaníliakrémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 3 ek cukor
  • 1 db vanília rúd kikapart magja
  • 3 ek étkezési keményíző

Lapozz tovább!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Ecet

Az ecetsav, más néven etánsav, szerves vegyület, képlete CH3COOH. Könnyen felismerhető, mert... Tovább

Pergola

A pergola az egyik legrégebbi szabadtéri és épülethez kötött árnyékolás. Már az ókorban... Tovább

Tovább a lexikonra
Konyha Színes ötletek